§ 17 Asukas- ja kylätoiminnan avustukset 2023 / Asukastoiminta

Lataa 

ROIDno-2023-814

Päätöspäivämäärä

25.5.2023

Päätöksen tekijä

Palvelualuepäällikkö Elinkeinot ja työllisyys

Päätöksen peruste

Keskusta-alueen asukastoimintaan varattu määräraha vuodelle 2023 on 30.500 euroa. Hakemuksia tuli määräajassa yhteensä 9 asukasyhdistykseltä, joista 9 haki toiminta-avustusta ja 5 lisäksi kehittämisavustusta. 
Toiminta-avustuksiin haettava ja esitettävä summa on yhteensä 3.150 euroa ja kehittämisavustuksiin 11.760 euroa.

Hallintosäännön 34 § mukaisesti asukasyhdistysten ja muiden asukasyhteisöjen avustukset ovat elinvoimalautakunnan alaisia niillä alueilla, jotka eivät kuulu kylien kehittämisjaoston toiminta-alueeseen. Elinvoimalautakunnan delegointipäätöksen mukaisesti palvelualuepäällikkö päättää avustuksista ja erityisavustuksista elinkeino- ja työllisyyspalvelujen palvelualueella.

Kuvaus

Rovaniemen kaupungin asukas- ja kylätoiminnan avustukset  ovat olleet haettavissa 1.-30.4.2023.

Toiminta-avustus on tarkoitettu rekisteröityjen asukas- ja kyläyhdistysten hallinnollisiin kuluihin 350 e / yhdistys.
Kehittämisavustus on tarkoitettu Rovaniemen kaupungin alueella toimiville rekisteröidyille asukas- ja kyläyhdistyksille asuinalueen omaehtoiseen kehittämiseen. Toimintalinjoja ovat asukkaiden hyvinvointi ja terveys, asukkaiden oallistumi- ja vaikuttamismahdollisuuksien edistäminen, elinympäristön kehittäminen; maiseman- ja ympäristönhoitotyöt, kokoontumistilojen kehittäminen, alueiden ja yhteisöllisyyden lisääminen, koulutustoiminta, tiedotus ja markkinointi. Kehittämismäärärahoilla suoritetut hankinnat ovat asukasyhdistysten yleisessä käytössä ja niitä ei vuokrata esimerkiksi yksittäisten henkilöiden käyttöön. Määrärahoista ei rahoiteta tavanomaisia tapahtumia, tarjoilukuluja ja palkintoja. 

 

Päätös

Päätän, että asukas- ja kylätoiminnan avustukset keskusta-alueen yhdistyksille myönnetään liitteen mukaisesti yhteensä 14.910 euroa.
Avustukset maksetaan asukastoiminnan kustannuspaikalta 1145, kun päätös on lainvoimainen ja kaikki pyydetyt liitteet on toimitettu ja aiemmat selvitykset on hyväksytty.

Allekirjoitus

Palvelualuepäällikkö, Sanna Mäensivu

Organisaatiotieto

Elinvoimapalvelut