§ 18 Asukastoiminnan vuokra-avustukset 2023 / Saarenkylän-Rovaniemen Omakotiyhdistys ry

Lataa 

ROIDno-2023-1012

Päätöspäivämäärä

25.5.2023

Päätöksen tekijä

Palvelualuepäällikkö Elinkeinot ja työllisyys

Päätöksen peruste

Saarenkylä-Rovaniemen Omakotiyhdistys ry hakee avustusta 3330 euroa, joka on noin puolet toimitilan vuokramenoista sähköineen. Yhdistys harjoittaa monipuolista ympäristön hoitoon, asumisviihtyvyyteen, asukkaiden osallistamiseen ja koulutukseen liittyvää toimintaa koko Rovaniemen alueella. Asukastoiminnan harkinnanvaraista vuokra-avustusta haki määräajassa kaksi yhdistystä. Avustukset voidaan maksaa asukastoiminnan määrärahojen puitteissa.

Kuvaus

Rovaniemen kaupungin asukas- ja kyläyhdistyksille jaetaan avustuksia Rovaniemen kaupungin avustusperiaatteiden mukaisesti (kaupunginhallitus 8.11.21). Avustusten kuvauksen mukaan avustukset on jaettu viiteen eri kategoriaan käyttötarkoituksen mukaisesti: 1. toiminta-avustukset, 2. kohdeavustukset, 3. yhteistyö- ja palvelusopimuksiin perustuvat avustukset, 4. tapahtuma-avustukset sekä 5. tila- ja paikka-avustukset. Tila- ja paikka-avustusten osalta Rovaniemen kyläalueilla olevien kylätilojen vuokra- avustusten tarkoituksena on kattaa tasapuolisesti kyläläisten käytössä olevien tilojen käyttökustannuksia ja mahdollistaa sitä kautta kyläläisten aktiivinen toiminta ja kokoontumiset. Rovaniemen kaupungin keskusta-alueella on asukasyhdistyksiä, jotka toimivat pysyväisluonteisissa tiloissa esimerkiksi varastointimahdollisuuden tms. takia. Näiden keskusta-alueilla toimivien asukasyhdistysten on mahdollista saada toimitila-avustusta perusteltuihin vuokrakuluihin harkinnanvaraisesti asukastoiminnan määrärahojen puitteissa elinvoimalautakunnan päätöksen mukaisesti.

Elinvoimalautakunta julisti harkinnanvaraisen keskusta-alueen asukasyhdistyksen vuokra-avustuksen haettavaksi 1.-30.4.23. ja sitä haki määräajassa kaksi yhdistystä.
Saarenkylän-Rovaniemen Omakotiyhdistys ry hakee vuokratukea Rovaniemen kaupungilta vuodelle 2023 noin puolet vuokran määrästä.Yhdistys harjoittaa työvälineiden vuokrausta ja monipuolista ympäristön hoitoon, asumisviihtyvyyteen, asukkaiden osallistamiseen ja koulutukseen liittyvää toimintaa koko Rovaniemen alueella. Koulutusta ja tapahtumia varten käytössä on tarvittavia välineitä, astiastoa ja esitteitä. Varastotilaa tarvitaan myös arkistoille.

Päätös

Päätän, että Saarenkylän-Rovaniemen omakotiyhdistys ry saa vuokra-avustusta vuonna 2023 Rovaniemen kaupungilta 3330 euroa. Avustus maksetaan asukastoiminnan kustannuspaikalta 1145.

Allekirjoitus

Palvelualuepäällikkö, Sanna Mäensivu

Organisaatiotieto

Elinvoimapalvelut