§ 19 Asukastoiminnan vuokra-avustukset 2023 / Lapin koti- ja mökkiyhdistys ry

Lataa 

ROIDno-2023-1012

Päätöspäivämäärä

25.5.2023

Päätöksen tekijä

Palvelualuepäällikkö Elinkeinot ja työllisyys

Päätöksen peruste

Lapin koti- ja mökkiyhdistys ry hakee vuokra-avustusta 1200 euroa, joka on puolet toimitilan vuokramenoista. Vuokramenot kohdistuvat toimistotilaan, jossa säilytetään yhdistyksen asiakirjoja ja irtainta omaisuutta. Lisäksi yhteiskäytössä on neuvottelu-, koulutus- ja kerhotilat, joissa yhdistys pitää kokouksia ja koulutuksia kuten lasten tietokonekerhoa. Lapin koti- ja mökkiyhdistyksen toiminta on yleishyödyllistä, voittoa tavoittelematonta ja paikallisesti merkittävää. Harkinnanvaraista asukastoiminnan vuokra-avustusta haki määräajassa kaksi yhdistystä. Avustukset voidaan maksaa asukastoiminnan määrärahojen puitteissa.

Kuvaus

Rovaniemen kaupungin asukas- ja kyläyhdistyksille jaetaan avustuksia Rovaniemen kaupungin avustusperiaatteiden mukaisesti (kaupunginhallitus 8.11.21). Avustusten kuvauksen mukaan avustukset on jaettu viiteen eri kategoriaan käyttötarkoituksen mukaisesti: 1. toiminta-avustukset, 2. kohdeavustukset, 3. yhteistyö- ja palvelusopimuksiin perustuvat avustukset, 4. tapahtuma-avustukset sekä 5. tila- ja paikka-avustukset. Tila- ja paikka-avustusten osalta Rovaniemen kyläalueilla olevien kylätilojen vuokra- avustusten tarkoituksena on kattaa tasapuolisesti kyläläisten käytössä olevien tilojen käyttökustannuksia ja mahdollistaa sitä kautta kyläläisten aktiivinen toiminta ja kokoontumiset. Rovaniemen kaupungin keskusta-alueella on asukasyhdistyksiä, jotka toimivat pysyväisluonteisissa tiloissa esimerkiksi varastointimahdollisuuden tms. takia. Näiden keskusta-alueilla toimivien asukasyhdistysten on mahdollista saada toimitila-avustusta perusteltuihin vuokrakuluihin harkinnanvaraisesti asukastoiminnan määrärahojen puitteissa elinvoimalautakunnan päätöksen mukaisesti.

Elinvoimalautakunta julisti harkinnanvaraisen keskusta-alueen asukasyhdistyksen vuokra-avustuksen haettavaksi 1.-30.4.23. ja sitä haki määräajassa kaksi yhdistystä.
Lapin koti- ja mökkiyhdistys ry hakee vuokratukea Rovaniemen kaupungilta vuodelle 2023 50% vuokran määrästä. Yhdistys tarjoaa asumisapupalveluita pääsääntöisesti digitalkkari- ja kotitalkkaripalveluiden muodossa.

Päätös

Päätän, että Lapin koti- ja mökkiyhdistys ry saa vuokra-avustusta vuonna 2023 Rovaniemen kaupungilta 1200 euroa. Avustus maksetaan asukastoiminnan kustannuspaikalta 1145.

Allekirjoitus

Palvelualuepäällikkö, Sanna Mäensivu

Organisaatiotieto

Elinvoimapalvelut