§ 5 Kirjaston kotipalveluauton huoltoleasingin jatko

Lataa 

ROIDno-2022-2322

Päätöspäivämäärä

29.5.2023

Päätöksen tekijä

Kirjastonjohtaja

Kuvaus

Rovaniemen kaupunki on liittynyt Hansel Oy:n kilpailuttamaan autojen leasingpalvelujen puitejärjestelyyn (KH 17.8.2020 § 279). Autojen leasingpalvelukokonaisuus hankitaan kahden eri puitejärjestelyn kautta. Autot palveluineen -puitejärjestelystä hankitaan tarvittavat ajoneuvot, jotka minikilpailutetaan puitejärjestelyyn valittujen toimittajien kesken. Autojen leasingpalvelut -puitejärjestelyn kautta hankitaan ajoneuvojen rahoituspalvelut. 

Rovaniemen kaupungilla on voimassa olevat leasingsopimukset 20 ajoneuvosta, joista kahdeksan sopimuskausi päättyy aikajänteellä 5-8/2023. Ajoneuvoista yksi on kirjastopalveluissa, yksi tilapalvelukeskuksella, yksi teknisillä palveluilla ja viisi ruoka- ja puhtauspalveluilla.  Tämä päätös koskee vapaa-ajanpalvelujen käytössä olevaa atuoa. 

Kyseiset ajoneuvot korvaavat uudet ajoneuvot minikilpailutetaan puitejärjestelyn ehtojen mukaisesti Hanselin ajoneuvopalvelussa. Rovaniemen kaupunki on aloittanut uusien ajoneuvojen hankinnan. Vallitseva maailmantilanne vaikuttaa kuitenkin edelleen Euroopan autoteollisuuteen. Useilla autonvalmistajilla on toimitusketjuongelmia ja haasteita mm. tiettyjen valmistuksessa tarvittavien osien saatavuudessa. Tämän johdosta tehdastilattavien autojen toimitusajat voivat olla huomattavan pitkiä (keskimäärin noin 6-16 kk). 

Edellä mainitun johdosta Rovaniemen kaupungilla on tarve jatkaa kaupungin käytössä olevien vanhojen leasing-autojen sopimuksia. Autot ovat Rovaniemen kaupungin yksiköiden käytössä palveluiden tuottamiseksi kuntalaisille ja kaupungille. Sopimusten jatkamisesta on neuvoteltu Arval Oy:n kanssa. Ajoneuvokaluston ikä huomioiden Arval Oy:n ja kaupungin neuvotteluissa on päädytty jatkamaan vanhojen käytössä olevien ajoneuvojen leasingsopimuksia 12 kk:lla.  Autojen tarve on vahvistettu yksiköistä ja sopimusten jatkaminen on välttämätöntä kaupungin toimintayksiköiden toiminnan ja kriittisten palvelujen toteuttamisen turvaamiseksi. 

Kirjastopalveluiden osalta osalta sopimuskauden kustannukseksi tulee noin 5280€/vuosi, alv 0%.

 

Päätös

Edellä mainitun perustein Rovaniemen kaupungin kirjastopalveluiden käytössä olevan ajoneuvon leasingsopimusta jatketaan Arval Oy:n kanssa 12kk:lla. Sopimuksen jatkaminen on välttämätöntä kaupungin yksikön toiminnan turvaamiseksi.

 

Allekirjoitus

Nina Sipola
Kirjastonjohtaja

Organisaatiotieto

Vapaa-ajan palvelut