§ 41 Rovaniemen asuinalueiden sosioekonomista eriytymistä selvittävän palvelun hankinta

Lataa 

ROIDno-2023-510

Päätöspäivämäärä

30.5.2023

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja Elinvoimapalvelut

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 48 §.

Kuvaus

Perusteet palvelun hankinnalle ja palvelun tarjoaja

Rovaniemen kaupungilla ei ole tietoa alueiden välisestä eriytymisestä, vaikka kaupungissa on tunnistettu eriytymiskehitystä. Kaupunkistrategiaan sisältyy kirjaus eriytymisen ehkäisyä koskien. 

Ubigu Oy on aiemmin laatinut Turulle vastaavan, kaupungin eriytymiskehitystä 2000-2021 koskevan työn, ja tehnyt samankaltaista työtä Tampereen kaupungille.

Rovaniemellä on tunnistettu tarve tilata analyysi alueiden eriytymiskehityksestä ruututasolla (250x250m) keskustan ja kehysalueiden osalta, joka palvelee neljää käyttötarkoitusta: 1) MAATO:n nykytila-analyysia ja asuntopoliittisten tavoitteiden perustaa, 2) hyvinvointikertomusta, 3) alueiden kehitystavoitteita sekä 4) yleiskaavaa. Maaseutualue ja kyläalueet jätetään tämän eriytymiskehityksen tarkastelun ulkopuolelle, jotta voidaan varmistaa, ettei ruutuaineisto ole yhdistettävissä tiettyihin henkilöihin. Nämä alueet huomioidaan kuitenkin muussa alueittaisessa tarkastelussa.

Ubigu Oy käyttää työssä aineistona kaupungin hankkimaa, Liiteriin kuuluvaa ruututietokantaa, mutta joutuu täydentämään sitä muutamilla indikaattoreilla, jotka tilataan erikseen Tilastokeskukselta. 

Työn hinta ja laskutus

Ubigu Oy tarjoaa työtä kokonaishintaa 9 900€ (alv. 0%). Hintaan lisätään voimassa oleva arvonlisävero. Työ valmistuu 21.6.2023 mennessä. Tämä tarjous aikatauluineen ei sisällä mahdollisia muita lisätöitä, vaan näistä tulee sopia erikseen tilaajan ja tarjoajan kesken. Mahdollisten lisätöiden hinnoittelu on 110 €/h (ALV 0%).

Päätös

Päätän, että Rovaniemen kaupunki hankkii edellä esityn sosioekonomista eriytymistä selvittävän palvelun Ubigu Oy:ltä. Palvelun kokonaishinta on 9 900€ (alv. 0%). Hintaan lisätään voimassa oleva arvonlisävero. 

Allekirjoitus

Vs. toimialajohtaja Samppa Määttä

Organisaatiotieto

Elinvoimapalvelut