Tilajaosto, kokous 30.5.2023

§ 31 Lapin lennosto 50 vuotta

ROIDno-2023-1907

Valmistelija

  • Pekka Latvala, tilapalvelupäällikkö, pekka.latvala@rovaniemi.fi

Perustelut

Lapin lennosto on lähestynyt kaupunkia pyynnöllään 18.5.2023, kun Lapin lennosto juhlistaa 50-vuotista historiaansa Rovaniemellä 18.8.2023. Lapin lennosto aikoo järjestää kaupungin keskustassa paraatin ja kalustonäyttelyn sekä päivä- ja iltajuhlan. Lapin lennosto esittää, että kaupunki myöntää luvan järjestää paraatin Hallituskadulla ja kalustonäyttelyn Rovaniemen kulttuuri- ja hallintokeskuksen piha-alueella (Aalto -keskus). Pyynnön mukaisesti raskaan kaluston esittelyalueena olisi osa Jorma Etontietä ja kevyen kaluston esittelyalueena Pääkirjaston ja Lappia-talon välinen alue.

Rovaniemen kulttuuri- ja hallintokeskuksen (Aalto-keskus) piha-alueelle ei ole määritelty tontin luovutusehtoja lyhytaikaisia tapahtumia varten ja tonttia hallinnoi tilapalvelukeskus. Kulttuuri- ja hallintokeskuksen piha-alueella on aiemmin järjestetty pienimuotoisia tapahtumia ja vuosittain kaupungin toimesta esimerkiksi uuden vuoden vastaanottoja. Alueen tontin luovutusehdot ovat valmisteilla.

Lapin lennoston lupahakemuksessa tarkoitettu tapahtuma sopii luonteeltaan hyvin järjestettäväksi Aalto-keskuksen alueella eikä luvan myöntämiselle ole esteitä, joten lupa kalustonäyttelyn järjestämiseen Tilapalvelukeskuksen hallinnassa olevalla Aalto-keskuksen piha-alueella on tarkoituksenmukaista myöntää. Hallituskadulla järjestettävän Paraatin järjestämisen ja Jorma Etontiellä järjestettävän raskaan kaluston esittelyalueen lupa-asiat kuuluvat yhdyskuntatekniikan vastuualueelle ja Lapin lennosto on erikseen hakenut lupaa paraatin järjestämiseen.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Antti Määttä, henkilöstö- ja hallintojohtaja, antti.maatta@rovaniemi.fi

Tilajaosto myöntää Lapin lennostolle luvan järjestää kalustonäyttelyn Rovaniemen kulttuuri- ja hallintokeskuksen piha-alueella ehdotetulla tavalla 18.8.2023. Tilaisuuden jälkeen Lapin lennoston tulee huolehtia piha-alueen puhdistamisesta roskista ja ennallistaa piha-alue nykyiselleen.

Päätös

Tilajaosto hyväksyi henkilöstö- ja hallintojohtajan esityksen.

Tiedoksi

Lapin lennosto, Tilapalvelukeskus, Peter Fyhr