§ 55 Käytetyn pinoamisvaunun suorahankinta

Lataa 

ROIDno-2023-2523

Päätöspäivämäärä

26.6.2023

Päätöksen tekijä

Palvelualuepäällikkö Vapaa-ajan palvelut

Päätöksen peruste

Hankinnan arvo alittaa hankintalain mukaisen kansallisen kynnysarvon. Rovaniemen kaupungin pienhankintaohjeiden mukaan hankinnan voi suorittaa suorahankintana kilpailuttamatta, mikäli kyseessä on käytetty tavara. 

 

Kuvaus

Hankinnan kohteena on käytetty pinoamisvaunu Lapin maakuntamuseon ja Rovaniemen taidemuseon uuteen kokoelmakeskukseen. Kokoelmakeskuseen tulevien siirtovaunujen hyllyt ulottuvat noin neljään ja puoleen metriin, jolloin taideteosten ja museoesineiden varastointiin tarvitaan riittävän nostokorkeuden omaava pinoamisvaunu.

Vähänkäytetyn ja hyväkuntoisen pinoamisvaunun hankinta on taloudellisesti kannattavaa ja ekologisesti järkevää, koska päivittäinen käyttöaste on vähäinen, vaikkakin välttämätön. Kokoelmakeskuksen hyllyjärjestelmän toimittaja on tarjonnut seuraavaa esittelykäytössä ollutta pinoamisvaunua vähäisillä käyttötunneilla: EP-Equipment PVL16, vuosimalli 1 /2022. Tarjottu pinoamisvaunu vastaa hyvin museoiden tarpeisiin.  

Tarjoushinta rahteineen ilman arvonlisäveroa on 8 540 euroa. Tarjoukseen kuuluu hyvitys (560 e) vanhasta museon käytössä olleesta nostimesesta, jonka nostokorkeus ei riitä uudessa kokeolmakekuksessa. Tehdyn markkinakartoituksen perusteella hinta on kohtuullinen. Uuden vastaavan nostimen hinta-arvio on 10 600 €. Suomen toimitilakaluste Oy:n tarjous hankintapäätöksen liitteenä.  

 

Päätös

Päätän hankkia käytetyn pinoamisvaunun esityksen mukaisesti hintaan 8 540 euroa, alv 0%.

Allekirjoitus

Merja Tervo

Organisaatiotieto

Vapaa-ajan palvelut