§ 5 Urheiluseuran investointitukipäätös / Lapin Ampujat ry

Lataa 

ROIDno-2023-2229

Päätöspäivämäärä

6.6.2023

Päätöksen tekijä

Liikuntajohtaja

Päätöksen peruste

Lapin Ampujat ry on hakemuksessaan esittänyt tiedot tuen käyttötarkoituksesta, tarveperustaisuudesta, investoinnin aluetaloudellisista vaikutuksista ja liikuntapaikan/hankinnan kohteen käyttäjien
määrästä.

Kuvaus

Sivistyslautakunta on päättänyt urheiluseurojen ja erityisliikuntayhdistysten investointitukiin liittyvistä ehdoista (ROIDno-2020-522) kokouksissaan 27.2.2020 (§ 25) ja 28.5.2020 (§ 71). Investointiavustukseen ovat oikeutettuja rovaniemeläiset urheiluseurat ja erityisliikuntayhdistykset tai niiden omistamat/määräysvallassa olevat yhtiöt ja yhteisöt. Investointiavustuksen perusteena ja priorisoinnin taustalla ovat tarveperustaisuus, investoinnin aluetaloudelliset vaikutukset sekä liikuntapaikan käyttäjien määrä. Kaupunki voi myöntää investointukea määrärahojen puitteissa: kaupunki pidättää oikeuden tapauskohtaiseen harkintaan. Kaupungin tuki ei saa olla ristiriidassa lainsäädännön kanssa (esim. kielletty valtiontuki, hankintalaki). Hakemuksessa on esitettävä tiedot tuen käyttötarkoituksesta, tarveperustaisuudesta, investoinnin aluetaloudellisista vaikutuksista ja liikuntapaikan/hankinnan kohteen käyttäjien määrästä. Tukipäätös tehdään kaupungin delegointimatriisin (hankintarajat) mukaisesti.

Urheiluseurojen ja erityisliikuntayhdistysten pieninvestointeja (kone-, laite- ja irtaimistohankintoja) voidaan tukea harkinnanvaraisilla avustuksilla. Avustuksen määrä voi olla 20 – 50 % hankinnan hinnasta.

Lapin Ampujat ry on hakenut tukea Toramon ampumaradan 50 m pienoiskivääriradan olosuhteiden parantamiseksi. Yhdistys hankkii elektronisia taululaitteita ja taululaitevarusteita. Hankinnan kustannukset ovat 6130 €. Hankinta mahdollistaa mm. ammunnan SM-kilpailujen järjestämisen.

Päätös

Myönnän Lapin Ampujat ry:lle Rovaniemen kaupungin investointitukea 2000 €. Tuensaaja raportoi tuen käytöstä kolmen kuukauden sisällä investoinnin valmistumisesta. Mikäli tuen käytössä havaitaan väärinkäytöksiä, voidaan maksettu tuki periä takaisin kokonaisuudessaan.

Allekirjoitus

Pekka Hämäläinen, liikuntajohtaja

Organisaatiotieto

Vapaa-ajan palvelut