§ 49 Rovaniemen kaupungin joukkoliikenteen asiantuntijapalvelut 2023-2027

Lataa 

ROIDno-2023-800

Päätöspäivämäärä

15.6.2023

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja Elinvoimapalvelut

Päätöksen peruste

Laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016),​ 32§

Kuvaus

1. Hankinnan kohde

Hankinnan kohteena on Rovaniemen kaupungin joukkoliikenteen asiantuntijapalvelut 2023-2027. Hankinta toteutetaan hankintalain mukaisena puitejärjestelynä, johon tällä kilpailutuksella valitaan yksi palveluntuottaja. Joukkoliikenteen asiantuntijapalvelut käsittävät 2.6.2025 alkavan Rovaniemen paikallisliikenteen liikennöintisopimuskauden liikenteen suunnitteluun ja kilpailuttamiseen liittyviä tehtäviä sekä itse liikennöinnin aloitusta valmistelevia ja liikennöinnin aikaisia tehtäviä sekä muuhun joukkoliikenteeseen liittyviä tehtäviä.

2. Hankinnan sopimuskausi

Sopimus syntyy, kun osapuolet ovat sen allekirjoittaneet. Puitesopimus on voimassa 31.8.2027 saakka. Sopimusajan päättymisestä huolimatta hankintasopimuksen ehtoja noudatetaan keskeneräisissä toimeksiannoissa, kunnes toimeksianto on suoritettu ja vastaanotettu hyväksyttävästi.

3. Ilmoitus-​ ja hankintamenettely

Hankintaan sovelletaan julkisia hankintoja koskevaa voimassa olevaa lainsäädäntöä. Kyseessä on kansallisen kynnysarvon ylittävä hankinta,​ joka kilpailutettiin avointa hankintamenettelyä käyttäen.

Tarjouskilpailua koskeva hankintailmoitus julkaistiin HILMA-​ilmoituskanavassa 12.5.2023 osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö on julkaistu myös Tarjouspalvelussa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/rovaniemi sekä Rovaniemen kaupungin verkkosivuilla.

Tarjoukset tuli jättää 5.6.2023 klo 12.00 mennessä.

4. Saadut tarjoukset

Asetettuun määräaikaan mennessä tarjouksen jättivät seuraavat tarjoajat:

Ramboll Finland Oy

WSP Finland Oy

5. Tarjoajien soveltuvuuden arviointi

Tarjousten käsittelyn ensimmäisessä vaiheessa tarjoajien tuli täyttää kaikki tarjouspyynnössä soveltuvuudelle asetetut vaatimukset tullakseen hyväksytyiksi tarjousten käsittelyn seuraavaan vaiheeseen.

Tarjoajat vakuuttivat täyttävänsä kaikki lakisääteiset,​ yhteiskunnalliset ja taloudelliset soveltuvuudelle asetetut vaatimukset. Tilaaja selvittää valitulta tarjoajalta pyydetyt selvitykset ja todistukset ennen sopimuksen allekirjoittamista.

6. Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden arviointi

Tarjousten käsittelyn toisessa vaiheessa tarkistettiin tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus.

Kaikki tarjoukset todettiin tarjouspyynnön mukaisiksi.

7. Tarjousten vertailu

Hankinnan valintaperusteena on kokonaistaloudellinen edullisuus, jonka perusteena on hinta-laatusuhteeltaan paras tarjous. Hinnan painoarvo on 30 % ja laadun 70 %.

Halvimman vertailuhinnan tarjonnut tarjoaja sai 30 pistettä. Muiden tarjoajien hintapisteet laskettiin kaavalla: halvin vertailuhinta/ vertailtava tarjous x 30.

Tarjousten vertailuhinnat ja pisteet:

Ramboll Finland Oy          10 270,00 €       28,61 p

WSP Finland Oy                  9 795,00€         30 p

Laadun maksimipistemäärä (70 p) koostuu seuraavista kohdista:

Toimintasuunnitelma maks. 15 p

Vastuuhenkilö maks. 40 p

Muut asiantuntijat maks. 15 p

Tarjousten laadun arvioinnin suoritti arviointiryhmä, jonka jäsenillä on tarjouspyynnön toimeksiantoa vastaavista kilpailutuksista ja toimeksiantojen toteuttamisista aikaisempaa kokemusta ja ymmärrystä. Laadun arviointi ja pisteytys tehtiin tarjoajien toimittamien liitteiden pohjalta. Laadun arvioinnin kriteerit oli avattu tarjouspyynnön liitteessä 4.

Laadun kokonaispistemäärä saatiin laskemalla yhteen toimintasuunnitelmasta, vastuuhenkilöstä sekä muista asiantuntijoista annetut laatupisteet. Laatuvertailun perustelut on avattu hankintapäätöksen liitteenä olevassa vertailutaulukossa, liite 1.

Tarjousten laatupisteet:

Ramboll Finland Oy          58.00 p

WSP Finland Oy                46.00 p

Tarjousten hinta- ja laatupisteet laskettiin yhteen.  Konsultiksi valitaan tarjouspyynnön ehdot täyttävä eniten hinta- ja laatupisteitä yhteensä saanut tarjoaja.

Tarjousten kokonaispisteet:

Ramboll Finland Oy          86.61 p

WSP Finland Oy                76.00 p

Päätös

Päätän,​ että Rovaniemen kaupungin joukkoliikenteen asiantuntijapalvelut 2023-2027 puitejärjestelyyn valitaan palveluntuottajaksi Ramboll Finland Oy.

Rovaniemen kaupunki solmii valitun toimittajan kanssa kirjallisen tarjouspyynnön mukaisen puitesopimuksen.

Allekirjoitus

Samppa Määttä, vs. toimialajohtaja

Organisaatiotieto

Tekniset palvelut