§ 23 Turvallisuusasiantuntijan virkavalinta

Lataa 

ROIDno-2023-2389

Päätöspäivämäärä

16.6.2023

Päätöksen tekijä

Vastuualuepäällikkö Henkilöstö- ja hallintopalvelut

Päätöksen peruste

Kaupunginjohtajan delegointipäätös 1.9.2020 § 81

Kuvaus

Rovaniemen kaupungin konsernihallinnon henkilöstöpalveluissa on ollut avoimena turvallisuusasiantuntijan virka. Hakuilmoitus on julkaistu Kuntarekry.fi -sivustolla ja mahdollisuuksien mukaan muilla digitaalisilla kanavilla. Virkaan haki määräajassa 29 hakijaa, joista 19 täytti vaaditut kelpoisuusehdot. Yksi hakijoista perui hakemuksensa hakuaikana. Hakijoista valittiin hakemusten perusteella 10 kelpoisuusehdot täyttävää hakijaa haastatteluun anonyymeinä.

Haastattelut suoritti haastatteluryhmä, johon kuuluivat riskienhallintapäällikkö Johanna Aho, sivistys- ja hyvinvointipalvelujen hallintopäällikkö Risto Varis (poissa yhdestä haastattelusta), palvelussuhdepäällikkö Paavo Aarnio ja kunnossapitopäällikkö Marko Rautio.

Haastatelluista hakijoista Kaisa Kankaala osoitti parhaiten haastatteluissa ja hakuasiakirjoissa osaamista ja kykyä tehtävän hoitamiseen. Hänen vahvuuksinaan nousivat esiin monipuolinen kokemus turvallisuusalan tehtävistä mm. Lapin poliisilaitokselta niin kenttätehtävistä kuin tutkinnan puolelta. Kankaalalla on lisäksi kokemusta työturvallisuusasioista mm. työsuojelutarkastajan tehtävästä. Kankaala on suorittanut sekä hallintotieteiden maisterin tutkinnon  että poliisikoulun. Lisäksi hän osoitti haastattelussa aktiivisuutta, järjestelmällisyyttä sekä kehityskykyisyyttä. Hänellä voitiin todeta haastattelujen yhteydessä olevan hyvät tiimityöskentelytaidot ja kyky viestiä selkeästi sekä suullisesti että kirjallisesti. Näin ollen Kankaalan voidaan hakijoista parhaiten täyttävän turvallisuusasiantuntijan hakuilmoituksessa todetut eduksi katsottavat tekijät. Kankaalan kieltäytymisen varalta varasijalle virkaan voidaan valita hakuprosessissa Kankaalan jälkeen kokonaisarvioinnin pohjalta seuraavaksi parhaiten valintarkiteerit täyttävä hakija, vanhempi konstaapeli Jonne Mällinen. 

Valinta perustuu kokonaisharkintaan, jossa hakijoiden arviointi perustuu tehtyyn ansiovertailuun, hakemuksiin ja haastatteluun. Haastatteluryhmän yhteinen näkemys toteutettujen haastatteluiden perusteella oli yksimielinen. Haastatelluista Kaisa Kankaala loi parhaimman yleisvaikutelman ja hänen osaamisensa sekä henkilökohtaiset ominaisuutensa tukevat hakijoista parhaiten tehtävässä onnistumista.

 

 

Päätös

Päätän valita turvallisuusasiantuntijan virkaan rikoskonstaapeli, hallintotieteen maisteri Kaisa Kankaalan ja varasijalle vanhempi konstaapeli Jonne Mällisen esittelytekstissä todetuilla perusteilla. Virkavalinta on ehdollinen, kunnes valittu on toimittanut hyväksyttävän työterveyshuollon antaman lausunnon sekä huumausainetestiä koskevan todistuksen. Viran täyttämisessä  noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

 

Allekirjoitus

vs. vastuualuepäällikkö henkilöstö- ja hallintopalvelut

Organisaatiotieto

Henkilöstö- ja hallintopalvelut