§ 22 Hankintapäätös, eräiden siltojen laajennetut yleistarkastukset

Lataa 

ROIDno-2023-2363

Päätöspäivämäärä

19.6.2023

Päätöksen tekijä

Kaupungininsinööri

Päätöksen peruste

Jätetyt tarjoukset ovat pyydetyn mukaisia ja tarjoaja on vakuuttanut täyttävänsä kaikki lakisääteiset, yhteiskunnalliset ja taloudelliset kelpoisuudelle asetetut vaatimukset.

Tilaajan arvion ja markkinatuntemuksen mukaan tarjottu kokonaishinta on kohtuullinen, eikä kilpailuttamalla saavuteta kustannushyötyä ottaen huomioon kilpailuttamisen vaatima aika ja resurssit.

Hankintaan sovelletaan Rovaniemen kaupunkikonsernin pienhankintaohjeita.

 

Kuvaus

Rovaniemen kaupungin asemakaava-alueella on yli 30 kpl siltarakenteita, joille tulee säännöillisin väliajoin toteuttaa yleistarkastukset. Yleistarkastusten väli on yleisesti n. 5-10 vuotta. Rovaniemen silloille on toteutettu edellinen kattava yleistarkastuskierros vuonna 2010, yksittäisten erityisluontoisten siltojen kuntoa on seurattu tiheämmin.

Kattavan yleistarkastuskierroksen hankinnan valmistelu vuodelle 2024 on käynnissä ja valmistelun yhteydessä kolmen sillan osalta tarkastukset on arvioitu kiireellisiksi. Kyseisten siltojen tarkastukset tulisi suorittaa kiireellisinä mahdollisimman pian jo kesän 2023 aikana, jotta mahdollisiin korjaustarpeisiin voidaan reagoida vielä ennen talvikautta.

Riistasilta on ollut kuntonsa vuoksi tehostetussa tarkkailussa vuodesta 2020 lähtien. Sillan kuntoa on tarve tarkastaa ajoittain käsietäisyydeltä. Nykytilanne on syytä tarkastaa laajennettuna yleistarkastuksena.

Saarenkoulun raittisilta on ikääntynyt ja kuntonsa puolesta erityistä huomiota vaativa sekä on kokenut lisäksi tulvavaurioita vuonna 2020. Sillan nykytilanne tarkoituksenmukaista kartoittaa yleistarkastuksena.

Lappian ylikulkukäytävän alapuolen rakenteissa todettiin paikallisia lahovaurioita vuonna 2013. Nykytilanne on tarkoituksenmukaista tarkastaa niin ikään yleistarkastuksena.

 

Rovaniemen kaupungin Tekniset palvelut -palvelualueen yhdyskuntatekniikan yksikkö on neuvotellut Ramboll Finland Oy:n infra ja liikenne- yksikön kanssa siltojen akuuteista tarkastuksista ja tarkastettavien siltojen tietojen päivittämisestä valtion ylläpitämään taitorakennerekisteriin. Kysessä on suorahankinta.

 

Tuottaja on laatinut neuvotteluden perusteella kaksi tarjousta:

L-6602 Riistasilta, laajennettu yleistarkastus 4250 € alv 0%

L-6632 Saarenkoulun raittisilta ja L-6602 Lappian ylikulkukäytävä, yleistarkastukset sisältäen option taitorakennerekisterin päivityksestä 4700 € alv 0%

Kokonaishinta toteutukselle on 8950 € alv 0%.

 

 

Päätös

Päätän, että erikseen tarjouksessa nimettyjen siltojen yleistarkastukset, sekä laajennettu yleistarkastus hankitaan suorahankintana Ramboll Finland Oy:ltä kokonaishintaan 8950 € alv 0%.

Allekirjoitus

Kaupungininsinööri Janne Alkki

Organisaatiotieto

Tekniset palvelut