§ 9 Kunnossapitopäällikön valinta

Lataa 

ROIDno-2023-873

Päätöspäivämäärä

22.6.2023

Päätöksen tekijä

Palvelualuepäällikkö Tekniset palvelut

Päätöksen peruste

Rovaniemen kaupungin hallintosääntö 53 §

Kuvaus

Teknisten palveluiden palvelualueella yhdyskuntatekniikan yksikössä on ollut avoinna kunnossapitopäällikön virka (vakanssinumero 44900010). Virka on ollut julkisesti haettavana 10.5.2023 - 29.5.2023 klo 9 välisen ajan. Hakukuulutus julkaistiin kaupungin nettisivuilla sekä Kuntarekry.fi -sivustolla.

Kunnossapitopäällikön viran kelpoisuusehtona on soveltuva korkeakoulututkinto (esim. AMK ins) sekä vähintään 5 vuoden katu-/tiepuolen työkokemus. Myös vahvan kokemuksen omaavat alemman korkea-asteen suorittaneet (esim. Ins, rkm tai teknikko) on otettu huomioon rekrytointiprosesissa.

Viran hoitamisessa eduksi katsotaan aiempi kokemus kunnallishallinnosta sekä kunnossapidon vastuutehtävistä. Tehtävissä suoriutuminen edellyttää oman auton käyttöä.

Kunnossapitopäällikkö vastaa Rovaniemen kaupungin liikennealueiden kunnossapidosta ja omistajahallinnasta. Päätehtäviin kuuluu muun muassa:

  • Kunnossapidon talouden suunnittelu ja seuranta
  • Kunnossapidon ohjelmointi ja toteutuksen valvonta
  • Kunnossapidon urakka- ja palvelusopimukset sekä sopimusvalvonta
  • Hallintoelinten päätösten valmistelu ja esittely
  • Tiedotteiden ja lausuntojen antaminen
  • Asiakasneuvonta ja palautteisiin vastaaminen
  • Kunnan vastuulle kuuluvien hulevesien hallinta ja tulvantorjunta
  • Yhteistyö muiden viranomaisten ja sidosryhmien kanssa
  • Yksityistieasiat (käytännöt, avustukset yms.) sekä
  • Ajoneuvojen siirtämistä koskevan lain mukaiset tehtävät.

Määräaikaan mennessä virkaa haki viisi henkilöä. Hakijoista kaksi täytti täysin kelpoisuusvaatimukset koulutuksen ja vaadittavan katu- ja tiepuolen työkokemuksen osalta. Kelpoisuusvaatimukset täyttävät hakijat kutsuttiin haastatteluun.

Molemmilla haastatelluilla hakijoilla on kokemusta katujen kunnossapidosta, mutta vain Rautiolla omistajahallinnasta ja kaupungin liikennealueiden kunnossapidon vastuutehtävistä. Rautiolla on laaja kunnallishallinnon sekä kunnossapitopäällikön tehtäväkentän tuntemus, joka on karttunut hänen työskennellessään Rovaniemen kaupungin kunnossapitoinsinöörinä vuodesta 2018 alkaen. 

Hakemusten, haastattelussa todetun soveltuvuuden ja tehdyn ansiovertailun perusteella Marko Rautio täyttää parhaiten kunnossapitopäällikön valintakriteerit. Rautiolla on laaja kunnallishallinnon sekä kunnossapitopäällikön tehtäväkentän tuntemus sekä yli 16 vuoden kokemus katu- ja tiepuolen alalta. Rautio on toiminut kunnossapitopäällikön viransijaisena ja tukenut kunnossapitopäällikköä kunnossapitourakoiden hallinnassa kunnossapitoinsinöörin tehtävässä. Rautiolla on vahvaa kokemusta kunnossapitopäällikön tehtäväalasta kokonaisuudessaan. Haastattelun perusteella Raution voidaan todeta täyttävän erinomaisesti virassa tarvittavat henkilökohtaiset ominaisuudet.

 

kaupungininsinöörin ja vs. hallintopäällikön esitys:

Palvelualuepäällikkö valitsee kunnossapitopäällikön virkaan (vakanssinumero 44900010) teknikko Marko Raution yllä esitetyn ja tehdyn ansiovertailun perusteella. Viran täyttämisessä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa. Koeajan katsotaan alkaneen 1.4.2023, josta lähtien Rautio on toiminut kunnossapitopäällikön sijaisena. 

 

Päätös

Päätän valita kunnossapitopäällikön virkaan (vakanssinumero 44900010) teknikko Marko Raution esittelytekstissä ja ansiovertailussa todetuilla perusteilla. Viran täyttämisessä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa. Koeajan katsotaan alkaneen 1.4.2023, josta lähtien Rautio on toiminut kunnossapitopäällikön sijaisena. 
 

Allekirjoitus

Markku Pyhäjärvi, palvelualuepäällikkö, tekniset palvelut

Organisaatiotieto

Elinvoimapalvelut