Ympäristölautakunta, kokous 31.5.2023

§ 58 Ilmoitusasiat

Perustelut

Posion kunnan lausuntopyyntö Posion kunnan rakennusjärjestyksen muuttamisesta.  ROIDNo-2023-1681.  Ympäristölautakunnalla ei ole tarvetta antaa lausuntoa, koskee ainoastaan rantasaunan kokoa.

Eurofins Ahma Oy:n raportti Rovaniemen lentoaseman pintavesien velvoitetarkkailun tuloksista vuodelta 2022, Rovaniemi.

Eurofins Ahma Oy:n raportti Iijoen ja Siuruanjoen turvetuotantoalueiden velvoitetarkkailun tuloksista vuodelta 2022, Ranua.

Eurofins Ahma Oy:n raportti Kuivajoen velvoitetarkkailun tuloksista vuodelta 2022, Ranua.

Eurofins Ahma Oy:n raportti Turveruukki Oy:n Lapin turvetuotantoalueiden velvoitetarkkailun tuloksista vuodelta 2022, Ranua, Rovaniemi Tervola.

Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen päätös, jolla Lapin ely-keskuksen Letot-hankkeelle on myönnetty lupa poiketa luonnonsuojelulain rahoitussäännöksistä kolmen rauhoitetun sammallajin osalta.

Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen päätös, jolla Metsähallitukselle on myönnetty lupa poiketa luonnonsuojelulain rauhoitussäännöksistä lajimäärityksen varmistamiseksi rauhoitettujen kasvilajien osalta. 

Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen päätös Kalkkinulkki -nimisen luonnonsuojelualueen perustamisesta kiinteistön 698-402-41-4 alueelle, Rovaniemi.

Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen päätös, jolla Alleco Oy:lle on myönnetty lupa poiketa luonnonsuojelulain rauhoitussäännöksistä jokihelmisimpukoista tehtäviä mittauksia varten.  

Metsähallituksen päätös, jolla Helsingin yliopistolle on myönnetty lupa tutkimustoimintaan valtion maalla, Rovaniemi, Tervola, Ylitornio.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston päätös yksityishenkilön hallintopakkohakemuksesta vesien johtamista koskevassa asiassa, Ylitornio.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston päätös Mawson Oy:n hakemuksesta saada ottaa pinta- ja pohjavettä käytettäväksi malminetsintätöiden yhteydessä, Rovaniemi, Ylitornio.

Pohjois-Suomen Aluehallintoviraston lausuntopyyntö PSAVI/11493/2022:  Ruonaojan kalkkikaivoksen kaivannaisjätteen jätehuoltosuunnitelman päivittäminen ja pohjavesitarkkailun laajentaminen, Kolari. Ympäristölautakunnan ei ole tarvetta lausua asiasta.

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Rovaniemen kaupungin ympäristölautakunnan 27.10.2021 § 140 päätöksestä.

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös: Rovaniemen kaupungin ympäristölautakunta 29.6.2022 § 87, antopv 5.7.2022 rakennuslupapäätösasiasta.

Puolustusvoimien Logistiikkalaitoksen esikunnan raportti Rovaniemen lentoaseman sotilasilmailua koskevan velvoitetarkkailun tuloksista vuodelta 2022, Rovaniemi.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston päätös Villilohi -yhteistyöverkosto vaelluskalojen puolesta ry:n oikaisuvaatimuksesta, joka on jätetty Lapin ely-keskuksen 23.3.2023 tekemästä Sierilän voimalaitoksen rakentamisen ja käytön, vesistön säännöstelyn sekä töiden aloittamislupaa koskevan käytönaikaisen tarkkailusuunnitelman osittaisesta hyväksymispäätöksestä, Rovaniemi.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston päätös Suomen luonnonsuojeluliiton Lapin piiri ry:n ja Rovaniemen piiri ry:n oikaisuvaatimuksesta, joka on jätetty Lapin ely-keskuksen 23.3.2023 tekemästä Sierilän voimalaitoksen rakentamisen ja käytön, vesistön säännöstelyn sekä töiden aloittamislupaa koskevan käytönaikaisen tarkkailusuunnitelman osittaisesta hyväksymispäätöksestä, Rovaniemi.

Korkeimman hallinto-oikeusen päätös: Vesilain mukaista asiaa koskevat valituslupahakemukset. ROIDNo-2020-1584

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Erkki Lehtoniemi, palvelualuepäällikkö, erkki.lehtoniemi@rovaniemi.fi

Ympäristölautakunta merkitsee ilmoitusasiat tiedoksi.

Päätös

Ympäristölautakunta päätti yksimielisesti palvelualuepäällikön esityksen mukaisesti merkitä ilmoitusasiat tiedoksi.


Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.