§ 140 Tien nimeäminen / Hiukanmännikkö

Lataa 

ROIDno-2023-2607

Päätöspäivämäärä

21.7.2023

Päätöksen tekijä

Tontti-​insinööri

Päätöksen peruste

Osoitejärjestelmän päätarkoitus on muodostaa tuleville kiinteistölle yksiselitteiset osoitteet mm. mahdollisten hätätilanteiden varalta. Uuden tiennimen yksi nimeämisperiaate on, että se perustuu olemassa oleviin tiennimiin. Useat maanomistajat / haltijat ovat esittäneen tielle nimeksi Hiukanmännikkö nimeä.

Kuvaus

Leena Jääskeläinen on 30.5.2023 esittänyt, että Hiukantieltä kääntyvä karttaliitteen mukainen tien nimettäisiin Vartinpisto nimiseksi tieksi. Perusteena tien nimeämiselle on Ounasjoessa samalla kohtaa oleva Vartinsaari. Tien varrella on useita vapaita rakennuspaikkoja.

Hallintolain 34 §:n kuulemisessa useampi maanomistaja/haltija esitti tielle nimeksi Hiukanmännikkö nimeä. Perusteena nimen esittämiselle on se, että tien nimeä oli käsitelty 23.8.2022 maanmittaustoimituksen yhteydessä, kun tieoikeus perustettiin ja siinä  nousi esille Hiukanmännikkö nimi. Lisäksi aluetta, jossa uusi tie sijaitsee on kutsuttu perinteisesti Hiukanmänniköksi. Olisi myös loogista, että tien alkuosa olisi Hiukan-, koska uusi tie kääntyy Hiukantieltä.

Kuulemisessa esitettiin tielle nimeksi myös Hiukanranta nimeä.

Päätös

Päätän,​​ että Hiukantieltä kääntyvä nimetön tie nimetään Hiukanmännikkö nimiseksi tieksi. Päätös tulee voimaan heti sen laillistuttuaan,​​​​​ jonka jälkeen lähetetään uudet osoitteet kiinteistöjen haltijoille.Tiennimikyltti asennetaan kaupungin toimesta tielle,​​​​​ mutta sen huolto jatkossa jää tien käyttöoikeuden haltijoille.

Allekirjoitus

tontti-insinööri Sakari Manninen

Organisaatiotieto

Tekniset palvelut