§ 2 Verkkosivuston analytiikkapalvelun hankinta

Lataa 

ROIDno-2023-2551

Päätöspäivämäärä

30.6.2023

Päätöksen tekijä

Viestintä- ja markkinointijohtaja

Päätöksen peruste

Valinnassa painotetut tekijät olivat: 

  • Kustannustehokkuus useiden sivustojen analytiikan osalta
  • Tietosuoja-asetuksen vaatimusten täyttäminen (GDPR)
  • Helppokäyttöisyys
  • Verkkosivujen tuntemus tarvittavia määrittelyjä varten
  • Koulutus
  • Analytiikkahistorian siirtomahdollisuus
  • Käyttäjälisenssien ja käyttäjähallinnan joustavuus
  • Monipuoliset ominaisuudet
  • Käyttöönottoprojektin kattavuus
  • Jatkuva tukipalvelu

Kuvaus

Rovaniemen kaupungin verkkosivustoilla käytettäväksi analytiikkatyökaluksi hankitaan Matomo Analytics Cloud -palvelu. Analytiikkatyökalun vaihto on ajankohtainen, koska nykyisen Google Analyticsin käyttö ei täytä tietosuojan vaatimuksia. 

Verkkosivustoanalytiikkatyökalun käyttö on oleellinen osa verkkosivustojen sisältöjen ja toiminnallisuuksien kehittämisessä, laadun valvonnassa sekä vaikuttavuuden seurannassa. Matomo Analytics on saksalainen yritys. Cloud-palvelussa tieto säilytetään EU:n alueella, ja se on yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen. Palvelu mahdollistaa tietojen anonymisoinnin. 

Matomo Analytics Cloud todettiin kartoituksessa sopivimmaksi tietosuoja-asetuksen mukaiseksi ratkaisuksi, koska se on kustannustehokas ja joustava ratkaisu. Matomo cloud -palvelu on päivitettävissä Matomo on-premise -ratkaisuun tulevaisuudessa, mikäli se nähdään paremmaksi vaihtoehdoksi tulevaisuudessa.

Matomo Analyticsin hankintaa varten saatavuutta selvitettiin laajemmin eri toimijoilta. Tarjous pyydettiin lopulta kolmelta toimijalta, joista sopivimmaksi todettiin Tietotalo Infocenterin tarjous. Tietotalo Infocenterin tarjous palvelusta kattaa Rovaniemen kaupungin tarpeet ja on hinnaltaan hyvin kustannustehokas.

Matomo Cloud hankitaan kuukausilisenssillä Tietotalo Infocenter Oy:lta. Hankinta sisältää analytiikkatyökalun määrittelyn ja asennuksen Rovaniemen kaupungin verkkosivustoille, sekä käyttäjäkoulutuksen ja ylläpidon.

Rovaniemen kaupungin tietohallintojohtaja ja tietosuojavastaava ovat hyväksyneet Matomo Analytics Cloud -palvelun hankinnan.

Päätös

Päätän, että Rovaniemen kaupunki hankkii kuvatun mukaisen verkkoanalytiikkapalvelun Tietotalo Infocenter Oy:ltä toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella 1.8.2023 alkaen hintaan 2640 euroa / käyttöönotto + 42 euroa / kuukausi. Kustannus 48 kuukauden ajanjaksolle on 7872 euroa.

 

Allekirjoitus

Viestintä- ja markkinointijohtaja, Heini-Tuuli Onnela

Organisaatiotieto

Viestintä-, markkinointi- ja osallisuuspalvelut