§ 2 Osallisuuden ja vaikuttamisen erityisasiantuntijan toimen täyttäminen

Lataa 

ROIDno-2020-1710

Päätöspäivämäärä

30.6.2023

Päätöksen tekijä

Vastuualuepäällikkö Viestintä-, markkinointi- ja osallisuuspalvelut

Päätöksen peruste

Kaupunginjohtajan delegointipäätös 28.2.2023 § 8

Kuvaus

Rovaniemen kaupungin konsernihallinnon viestintä-, markkinointi- ja osallisuuspalveluiden yksikössä on ollut avoimena osallisuuden ja vaikuttamisen erityisasiantuntijan toimi. Tehtävän haku oli avoimena 18.5.2023–8.6.2022. Hakuilmoitus julkaistiin kaupungin verkkosivuilla ja digitaalisilla kanavilla sekä Kuntarekry.fi-sivustolla. Haussa noudatettiin anonyymiä rekrytointimenettelyä. 

Tehtävää haki määräajassa 48 hakijaa, joista 41 täytti vaaditut kelpoisuusehdot. Hakijoiden vertailu tehtiin tarkastelemalla hakijoiden koulutusta, työkokemusta ja muita ansioita sekä vapaamuotoista hakemustekstiä kelpoisuusvaatimuksen ja tehtävien asettamien muiden vaatimusten perusteella. 

Haastatteluihin valittiin kuusi (6) hakijaa. Haastatteluryhmään kuului viestintä- ja markkinointijohtaja Heini-Tuuli Onnela, viestinnän asiantuntija Johanna Tikkanen ja markkinointisuunnittelija Petteri Nissinen. Toiseen haastatteluun (Onnela ja Tikkanen) kutsuttiin kaksi (2) hakijaa.

Haastatelluista hakijoista kaikilla on tehtävään soveltuva korkeakoulutus, ja he muutoinkin täyttävät vaaditut edellytykset. 

Valinnan perustelut

Tehtävään valittu Riitu Pirkkalainen täyttää kelpoisuusvaatimukset ja muut tehtävän menestyksekkääseen suorittamiseen vaikuttavat edellytykset. 

Hänellä on työkokemusta vastuullisista osallisuustehtävistä, joissa hänen on täytynyt ymmärtää ja hallita laajoja asiakokonaisuuksia. Hän on on osallistunut aiemmassa tehtävässään keskeisesti strategiatyöhön osallistamisen näkökulmasta, ja hänellä on tuntemusta muun muassa laajasta rakennemuutostilanteisiin liittyvästä ennakoinnista ja osallistamisesta. Pirkkalainen osoitti vahvaa strategista ymmärrystä sekä praktista osaamista osallistamiseen liittyvistä tehtävistä ja fasilitoinnista erilaisissa työympäristöissä, kasvokkain ja verkossa. Hän osoitti ymmärtävänsä osallisuustyön laajasti, tunnisti keskeisiä kohderyhmiä ja osa-alueita. Hakemuksen, työkokemuksen ja haastattelujen perusteella hänellä on kehittämisorientoituva työote ja hän pystyy kehittämään Rovaniemen kaupungin osallisuustyötä.  

Pirkkalainen on työskennellyt verkostomaisesti muun muassa eri viranomaistahojen, oppiaitosten, työllisyyden ja kolmannen sektorin asiantuntijoiden ja organisaatioiden kanssa. Hänellä on monipuolista viestinnällistä osaamista ja valmiuksia, ja hän osoitti erinomaisia vuorovaikutustaitoja. Hänellä on halua kehittää tiedolla johtamisen näkökulmia osallisuustyössä sekä tiivistää ja paketoida tietoa ymmärrettävään muotoon. Hän tuntee ja osaa hyödyntää digitaalisia osallistamisen alustoja. Lisäksi hakijalla on hyvä ja monipuolinen kielitaito sekä erinomainen suomen kielen taito. Hänen osaamisensa sekä henkilökohtaiset ominaisuutensa tukevat parhaiten tehtävässä onnistumista.

Valinta perustuu kokonaisharkintaan, jossa hakijoita arvioitiin ansiovertailun, hakemusten ja haastattelun perusteella. Haastatteluryhmän yhteinen näkemys haastatteluiden perusteella oli yksimielinen.

Päätös

Päätän valita osallisuuden ja vaikuttamisen erityisasiantuntijan toimeen Riitu Pirkkalaisen esittelytekstissä todetuilla perusteilla. Tehtävän täyttämisessä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Allekirjoitus

Heini-Tuuli Onnela, viestintä- ja markkinointijohtaja

Organisaatiotieto

Viestintä-, markkinointi- ja osallisuuspalvelut