§ 2 Hankintapäätös: Adventure Sports and Travel Tech innovaatioklusterin esiselvitys

Lataa 

ROIDno-2023-2562

Päätöspäivämäärä

6.7.2023

Päätöksen tekijä

Alueellisten palvelujen päällikkö

Päätöksen peruste

VTT Oy:n tarjouksen toteutussuunnitelma ja tarjottu asiantuntemus katsottiin olevan selvitystyön sisällön ja toteutuksen kannalta monipuolisin. VTT:n toteutussuunnitelmassa haastatteluteemat ja alustavat kysymykset oli kuvattu muihin tarjoukseen verrattuna yksilöidymmin ja kohdennettu selkeästi yritysvetoisen luonto- ja liikuntamatkailun sekä liikkumisen palveluiden klusterin kehittämiseen. Hankkeelle nimettyjen asiantuntijoiden aiempi kokemus vastaavista hankkeista ja substanssiosaaminen katsottiin olevan muihin tarjoajiin nähden laajapohjaisin kattaen toimeksiannon eri osa-alueet. 

Kuvaus

1. Hankinnan kohde
Rovaniemen kaupungin elinvoimapalvelut on pyytänyt tarjouksia asiantuntijapalvelusta, jonka tavoitteena on kartoittaa ensisijaisesti Lapissa toimivien matkailuyritysten ja ohjelmapalvelujen tuottajien kiinnostusta luontoliikuntamatkailua sekä liikkumisen palveluita yhdistävän innovaatioklusterin kehittämiseen. Tavoitteena on synnyttää matkailun ja liikkumisen palveluita hyödyntävä ja yhdistävä innovaatioklusteri, joka toimisi innovaatiotoiminnan, palveluiden yhteiskehittämisen ja integroinnin alustana erikokoisille yrityksille ja toimijoille. Lisäksi selvityksessä tulisi tunnistaa vastaavantyyppisiä digitalisaatiota yhdistäviä alustoja tai klustereita, jotka voisivat toimia esimerkkinä matkailun ja liikkumisen innovaatioklusterille. Näistä kohteista valitaan yksi tarkempaan analyysiin yhdessä tilaajan kanssa.

2. Hankinnan sopimuskausi
Hankinnan sopimuskausi on 1.8.2023 – 30.9.2023. Sopimus syntyy, kun osapuolet ovat sen allekirjoittaneet.

3. Ilmoitus- ja hankintamenettely
Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava hankinta, joka kilpailutettiin rajoitettua hankintamenettelyä käyttäen. Hankintaan sovelletaan Rovaniemen kaupunkikonsernin pienhankintaohjeita.

​​​​Rovaniemen kaupunki pyysi 22.6.2023 päivätyllä tarjouspyynnöllä tarjoukset Rovaniemen matkailun kehittämistä tukevan palvelun tuottamisesta kolmelta (3) palveluntuottajalta: 4Front Oy, Arctic Factory Oy ja VTT Oy. Tarjoukset tuli jättää 4.7.2023 kello 12.00 mennessä.

4. Saadut tarjoukset
Asetettuun määräaikaan mennessä tarjouksen jättivät:
4Front Oy
Arctic Factory Oy
VTT Oy

5. Tarjoajien soveltuvuuden arviointi
Tarjousten käsittelyn ensimmäisessä vaiheessa tarjoajien tuli täyttää kaikki tarjouspyynnössä soveltuvuudelle asetetut vaatimukset tullakseen hyväksytyksi tarjousten käsittelyn seuraavaan vaiheeseen. Kaikki tarjoajat vakuuttivat täyttävänsä kaikki lakisääteiset, yhteiskunnalliset ja taloudelliset soveltuvuudelle
asetetut vaatimukset. Tilaaja selvittää valitulta tarjoajalta pyydetyt selvitykset ja todistukset ennen sopimuksen allekirjoittamista.

6. Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus
Tarjousten käsittelyn toisessa vaiheessa tarkistettiin tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus. Kaikki tarjoukset todettiin tarjouspyynnön mukaiseksi.

7. Tarjousten vertailu
Tarjouspyynnön mukaan hankinta suoritettiin käänteisenä kilpailutuksena, jossa tilaaja oli määrittänyt palvelusta maksettavan hinnan ja tarjousten arviointi suoritettiin pelkästään laadullisilla kriteereillä.

Laadun arviointi ja pisteytys tehtiin tarjoajien toimittamien tarjousten ja liitteiden pohjalta. Tarjoukset arvioitiin tarjouspyynnön kriteerien mukaisesti. Kriteereinä käytettiin seuraavia: 1. Toteutussuunnitelman laatu (max 60 pistettä) ja 2. Tarjottujen asiantuntijoiden osaaminen ja kokemus (max 40 pistettä).

Tarjousten vertailun pistemäärät:
4Front Oy 80 p
Arctic Factory Oy 70 p
VTT Oy 100 p

Päätös

Päätän, että Adventure Sports and Travel Tech innovaatioklusterin esiselvitys asiantuntijapalvelu hankitaan VTT Oy:ltä hintaan 8 000 euroa (alv 0 %) tarjouksen mukaisesti. Kustannukset katetaan Lapin liiton rahoittamasta Innovaatioita vahvistavat ekosysteemit -hankkeesta.

Rovaniemen kaupunki solmii valitun palveluntarjoajan kanssa kirjallisen hankintasopimuksen.

Allekirjoitus

Anne Puroaho, alueellisten palvelujen päällikkö

Organisaatiotieto

Elinvoimapalvelut