§ 11 Projektipäällikön valinta Aallon Rovaniemi -hankkeeseen

Lataa 

ROIDno-2023-2296

Päätöspäivämäärä

7.7.2023

Päätöksen tekijä

Kaupunginsihteeri

Päätöksen peruste

Kaupunginjohtajan päätös 28.2.2023, § 8, Toimivallan delegoiminen konsernihallinnossa

Kuvaus

Rovaniemen kaupungin konsernihallinnon päätöksenteon ja johdon palveluissa on ollut avoimena Aallon Rovaniemi -hankkeen määräaikainen projektipäällikön toimi. Hakuilmoitus on julkaistu Kuntarekry.fi -sivustolla ja mahdollisuuksien mukaan muilla digitaalisilla kanavilla. Tehtävään haki määräajassa 14 hakijaa, joista kaikki täyttivät vaaditut kelpoisuusehdot (korkeakoulututkinto). Yksi hakijoista perui hakemuksensa hakuaikana. Hakijoista valittiin hakemusten perusteella 3 kelpoisuusehdot täyttävää hakijaa haastatteluun anonyymeinä. Haastattelut suoritti haastatteluryhmä, johon kuuluivat kaupunginsihteeri Eeva-Maarit Kujala (rekrytoiva esihenkilö), viesintä- ja markkinointijohtaja Heini-Tuuli Onnela, hankeasiantuntija Pirkko Sivonen sekä hallintosihteeri Oona Kurth.

Pia Lillberg osoitti parhaiten haastatteluissa ja hakuasiakirjoissa osaamista ja kykyä tehtävän hoitamiseen. Hänen vahvuuksinaan nousivat esiin tehtävään sopiva ja monipuolinen koulutus ja kokemus projektimaisesta työskentelyotteesta, laaja-alaisten kokonaisuuksien hallinnasta sekä suunnitelmallisesta ja verkostomaisesta kehittämistyöstä. Hänen kiinnostuksensa Aallon arkkitehtuuriin ja yleensäkin estetiikkaan nousivat esille sekä työkokemuksen, koulutuksen ja hakemuksen kautta että haastattelun aikana. Lillberg on suorittanut kauppatieteiden maisterin tutkinnon markkinoinnin pääaineesta (sivuaine graafisesta muotoilusta) sekä täydentänyt osaamistaan mm. tuotekehityskoulutuksella että yritysjohtamisen erityisammattitutkinnolla.

Lillbergillä on kokemusta muotoilu- ja luovien alojen projektipäällikön ja koordinoinnin sekä yritysneuvojan tehtävistä. Hänellä on laaja kielitaito ja vahva paikallistuntemus, myös Aallon arkkitehtuurin osalta. Hän osoitti haastattelussa aktiivisuutta sekä vahvaa perehtyneisyyttä ja innostusta aihepiiriin. Hänellä todettiin haastattelussa teetetyn tehtävän ja sen esittämisen kautta olevan hyvä kokonaisuuden hahmottamiskyky, ymmärrys tehtävän luonteesta ja hankkeen toteuttamiseen liittyvästä verkostosta sekä kyky viestiä selkeästi kirjallisesti ja suullisesti. Näin ollen Lillbergin voidaan todeta täyttävän hakijoista parhaiten projektipäällikön hakuilmoituksessa todetut odotukset ja eduksi katsottavat tekijät. Lillbergin kieltäytymisen varalta toimeen voidaan valita hakuprosessissa Lillbergin jälkeen kokonaisarvioinnin pohjalta seuraavaksi parhaiten valintarkiteerit täyttävä hakija Satu Pekkala. 

Valinta perustuu kokonaisharkintaan, jossa hakijoiden arviointi perustuu tehtyyn ansiovertailuun, hakemuksiin ja haastatteluun. Haastatteluryhmän yhteinen näkemys toteutettujen haastatteluiden perusteella oli yksimielinen. Haastatelluista Pia Lillberg loi parhaimman yleisvaikutelman ja hänen osaamisensa sekä henkilökohtaiset ominaisuutensa tukevat hakijoista parhaiten tehtävässä onnistumista.

Päätös

Päätän valita Aallon Rovaniemi -hankkeen projektipäällikön tehtävään kauppatieteiden maisteri Pia Lillbergin ja varasijalle hallintotieteiden maisteri Satu Pekkalan esittelytekstissä todetuilla perusteilla. Toimen täyttämisessä noudatetaan kolmen kuukauden koeaikaa.

Organisaatiotieto

Konsernihallinto