§ 25 Kotoutumisen ohjaajan valintapäätös

Lataa 

ROIDno-2023-2611

Päätöspäivämäärä

27.7.2023

Päätöksen tekijä

Palvelualuepäällikkö Elinkeinot ja työllisyys

Päätöksen peruste

Palvelualuepäällikkö päättää alaisensa organisaation henkilöstövalinnoista niiltä osin, kun toimivalta ei ole yksikön esimiehellä (henkilöstöasioiden delegointi elinvoimapalvelut toimialalla 16.2.2021).

Hakuasiakirjojen, niistä laaditun ansiovertailun ja suoritettujen haastattelujen perusteella virkaan valitaan sosionomi Heidi Pohtila.

Pohtilalla on tehtävään hyvät tiedolliset ja taidolliset valmiudet antava soveltuva alempi ammattikorkeakoulututkinto ja eduksi katsottavaa tehtävää vastaavaa käytännön kokemusta ja osaamista pakolaistaustaisten maahanmuuttajien kanssa työskentelystä. Pohtilalla on kokemusta kuntaan muuttaneiden kotoutumisajalla olevien pakolaisten kotoutumista tukevasta ohjaus- ja neuvontatyöstä, pakolaisten vastaanoton valmistelun ja vastaanoton tehtävistä ja palvelutarpeen arvioinneista ja kotoutumissuunnitelmien laatimisesta. Hänellä on hyvin tuntemusta kotoutumisen asiakokonaisuuksista ja maahamuuttajien palveluista ja verkostoista Rovaniemellä. Hakija täyttää myös muut tehtävässä onnistumisen edellytykset.     

Kuvaus

Työllisyyspalveluissa on ollut haettavana kotoutumisen ohjaajan määräaikainen virka ajalle 1.8.2023 - 30.6.2025. Viran vakanssinumero on 84116001.

Virka oli haettavana sähköisesti osoitteessa www.kuntarekry.fi, Rovaniemen kaupungin nettisivuilla sekä TE-toimiston sivuilla. Hakuaika alkoi 6.6.2023 ja päättyi 7.7.2023. 

Viran kelpoisuusehtona on soveltuva korkeakoulututkinto. Lisäksi eduksi katsottiin aiempi kokemus maahanmuuttajien sekä pakolaistaustaisten henkilöiden kanssa työskentelystä. Tehtävässä edellytetään kokemusta kotoutumista tukevasta ohjaus- ja neuvontatyöstä, tuntemusta kotoutumisen asiakokonaisuuksista ja maahanmuuttajille suunnatuista palveluista ja verkostoista. Tehtävässä onnistuminen edellyttää oma-aloitteista ja itsenäistä työtetta. Työ vaatii joustavuutta nopeasti muuttuvissa tilanteissa, ja yhteistyö ja verkostoissa toimimisen taitoja. Lisäksi arvostetaan kokemusta ryhmien kanssa työskentelystä.  Ajokortti tai oman auton käyttömahdollisuus katsotaan työtehtävien hoitamisen kannalta eduksi. 

Virkaan määräajassa hakeneita oli 37, joista viran kelpoisuusehdon täyttivät 23 hakijaa. Hakijoista valittiin haastatteluun 4 hakijaa hakuasiakirjojen, koulutuksen ja työkokemuksen perusteella. Haastattelut toteutettiin 17.-18.7.2023 ja niihin osallistui työllisyyspalveluista koordinaattori Sari Martikainen ja projektipäällikkö Mervi Hyötylä. 

Päätös

Päätän, että kotoutumisen ohjaajan määräaikaiseen virkaan (vakanssinumero 84116001) valitaan sosionomi Heidi Pohtila. Mikäli Pohtila ei pysty vastaanottamaa virkaa,
varalle valitaan sosionomi Elina Körkkö. 

Aloitusajankohdasta sovitaan erikseen. Virkaan valitun on ennen työn aloittamista esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan, joten tämä päätös on ehdollinen siihen saakka.
Virassa noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa työn aloituspäivämäärästä lukien. 

Allekirjoitus

Palvelualuepäällikkö Sanna Mäensivu

Organisaatiotieto

Elinvoimapalvelut