§ 200 Tutkimuslupa / Anne Kittilä

Lataa 

ROIDno-2023-2896

Päätöspäivämäärä

30.8.2023

Päätöksen tekijä

Palvelualuepäällikkö Varhaiskasvatus

Kuvaus

Lapin ammattikorkeakoulussa opiskeleva Anne Kittilä hakee tutkimuslupaa opinnäytetyöhön liittyvän tutkimuksen tekemiseen. Tutkimuksen aiheena on selvittää, miten paikallista lastenkulttuuria voidaan hyödyntää taidepedagogiikan keinoin varhaiskasvatuksessa Rovaniemellä. Tutkimuksessa tarkastellaan lisäksi sitä, miten lasten osallisuus ja taiteellinen toimijuus taidetuokioissa toteutuu. 

Työelämälähtöinen opinnäytetyö tehdään yhteistyössä Rovaniemen kaupungin varhaiskasvatuspalveluiden kanssa. Taustalla on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama Varhaiskasvatuksen taidekasvatushanke, jonka puitteissa on palkattu kiertävä taidepedagogi tuomaan hyvinvointia ja osallisuutta taiteen ja lastenkulttuurin keinoin varhaiskasvatukseen Rovaniemellä.

Tutkimusmenetelmänä käytetään havainnointia. Havainnointiaineisto analysoidaan laadullisen sisällönanalyysin avulla. Aineistonkeruu ajoittuu kuluvan vuoden syys-lokakuulle. Tutkimukseen sisältyy alku- ja loppuhaastattelut tutkittavan päiväkodin esikouluryhmien henkilöstölle. Tutkimuksessa pyritään saamaan 3 vastausta per ryhmä alku- ja loppuhaastatteluihin. Havainnointiaineisto koostuu kuudesta havainnointikerrasta. Havainnointikertojen yhteydessä pyritään kysymään jokaisen kerran päätteeksi työntekijöiltä ja lapsilta suoraa palautetta tuokioista. Lapsia ei kuitenkaan varsinaisesti haastatella.

Tutkimusta ohjaa sosionomikoulutuksen tuntiopettaja Anneli Ylikärppä.

 

 

Päätös

Anne Kittilälle myönnetään em. tutkimuslupa. Tutkimuksessa on noudatettava henkilötietolain ja julkisuuslain säännöksiä. Tutkimuksen toteuttamisesta on vielä erikseen sovittava ko. yksiköiden esimiesten kanssa.

Tutkimuksesta tulee toimittaa yksi kappale Rovaniemen kaupungin sivistyslautakunnan käyttöön ja se on lähetettävä sähköisesti osoitteeseen riitta.halonen@rovaniemi.fi.

Allekirjoitus

Tarja Kuoksa, palvelualuepäällikkö

Organisaatiotieto

Varhaiskasvatuspalvelut