§ 24 Maa-aineslupapäätös Esa Romakkaniemi Pello 2023

Lataa 

ROIDno-2023-2374

Päätöspäivämäärä

4.9.2023

Päätöksen tekijä

Ympäristötarkastaja

Päätöksen peruste

Maa-ainesluvan myöntämiselle ei ole estettä. Alueella ei ole suojelukohteita, alue ei ole pohjavesialuetta eikä siellä sijaitse muinaismuistoja. Ottotoiminnan ei voi katsoa aiheuttavan kauniin maisemakuvan huonontumista tai haittaa ihmisten terveydelle tai viihtyisyydelle. Toimittaessa lupapäätöksen lupaehtojen mukaisesti ottaminen on mahdollista. Lupapäätöksessä on annettu lupaehtoja alueen maisemoinnista ja ottotoiminnasta.

Maa-ainesluvan myöntää ympäristötarkastaja kun kyse on vanhasta maa-aineksen ottopaikasta ja haettava ottomäärä on alle 100 000 m3.

Kuvaus

Esa Romakkaniemi hakee maa-aineslupaa Pellon kunnan Navettamaahan, Iso-Kiuasjärven eteläpuolelle, kiinteistölle 854-406-7-3. Lupaa haetaan vanhalle maa-aineksen ottoalueelle, 8000 m3 ottomäärälle, 5 vuoden ajalle ja 0.43 hehtaarin ottoalueelle. Alue on Länsi-Lapin maakuntakaavassa maa- ja metsätalousvaltaista aluetta jolla on mahdollista harjoittaa muita toimintoja. Alueella ei ole suojelukohteita tai muinaismuistoalueita. Alue ei ole pohjavesialuetta. Lupaa haetaan maanotolle vanhan luvan mukaisesti. Hakija hakee lupaa aloittaa toiminta ennen luvan lainvoimaisuutta. Hakijalla on sopimus ja suostumus maanomistajalta toiminnalle. Maa-aines käytetään alueen teiden ja rakennustoiminnan (pääosin vapaa-ajan asutus) tarpeisiin.

Päätös

Ympäristötarkastaja myöntää Esa Romakkaniemelle maa-ainesluvan kiinteistölle 854-406-7-3 Lehtola. Toiminnassa on noudatettava lupaehtoja. Lupaa aloittaa toimnta ennen lainvoimaisuutta ei myönnetä koska hakija ei perustele tätä tarvetta.

Allekirjoitus

Ympäristötarkastaja Pekka Peuranen

Organisaatiotieto

Ympäristönvalvonta