§ 3 Paikallisliikenteen palvelutasomäärittelyn ohjausryhmän nimeäminen

Lataa 

ROIDno-2023-3002

Päätöspäivämäärä

13.9.2023

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja Tekniset palvelut

Päätöksen peruste

Rovaniemen kaupungin hallintosääntö 25 §.

Kuvaus

vs. hallintopäällikkö Katja Mäntylä:

Rovaniemen kaupungin ja paikallisliikennettä operoivan Koiviston Auto Oulu Oy:n, entisen Koskilinjat Oy:n, välinen liikennöintisopimus päättyy 1.6.2025. Kilpailutusasiakirjat 2.6.2025 alkavaa uutta sopimuskautta varten valmistellaan siten, että kilpailutus voidaan järjestää keväällä 2024 ja hankintapäätös tehdä kesäkuussa 2024. Rovaniemen paikallisliikenteen tavoitteellinen palvelutasomääritys on hyväksytty teknisessä lautakunnassa 26.2.2015 § 24, johon nykyiset kilpailutetut paikallisliikennepalvelut perustuvat. Rovaniemen paikallisliikenteen palvelutasomääritys on syytä päivittää, jotta tarjouspyynnön sisältö voidaan määritellä.

Palvelutason määrittely on yksi paikallisliikenteen kehittämisohjelman tärkeimpiä vaiheita, koska myöhemmät ratkaisut, kuten liikennetarjonnan määrä, liikennöintiajat ja kustannukset muodostuvat pitkälti määritettyjen tavoitteiden perusteella. Palvelutasomäärittelyssä määritellään se palvelutaso, johon kaupunki pyrkii kehittämään palveluaan. Palvelutasomääritys ohjaa siis paikallisliikenteen suunnittelua, hankintaa ja määrärahan käyttöä.

Palvelutason määrittelytyö on tilattu erillisellä hankintasopimuksella Ramboll Finland Oy:ltä. Määrittelytyön merkittävyydestä johtuen työlle on syytä nimetä ohjausryhmä, jonka tehtävänä on linjata määrittelytyön toteuttamista.

Esitän, että paikallisliikenteen palvelutason määrittelytyön ohjausryhmään nimetään teknisten palveluiden toimialalta seuraavat henkilöt:

  • kaupungininsinööri,
  • vastaava joukkoliikenneinsinööri,
  • joukkoliikenneinsinööri ja 
  • suunnittelupäällikkö


Lisäksi esitän, että seuraavia tahoja pyydetään nimeämään ohjausryhmään omat edustajansa:

  • tekninen lautakunta: kaksi jäsentä ja yksi yhteinen varajäsen
  • kaupungin sivistys- ja hyvinvointipalveluiden toimiala: jäsen ja varajäsen
  • kaupungin viestintä-, markkinointi- ja osallisuuspalvelut: jäsen ja varajäsen
  • Lapin hyvinvointialue: jäsen ja varajäsen

Kaupungin vaikuttamistoimielimet ja muut keskeiset sidosryhmät pääsevät osallistumaan palvelutason määrittelyyn työn aikana toteuttavien osallistumistoimien kautta. 

Tarvittaessa ohjausryhmä voi täydentää kokoonpanoaan muilla asiantuntijoilla. Ohjausryhmän koollekutsujana toimii kaupungininsinööri. Ohjausryhmä valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja sihteerin.

Rovaniemen kaupungin hallintosäännön 25 §:n mukaisesti toimialajohtaja vastaa mm. palvelujen kilpailuttamisesta ja palvelusopimusten valmistelusta sekä toimialojen välisestä yhteistyöstä ja poikkihallinnollisen johtamistavan kehittämisestä oman toimialansa osalta. Tästä syystä ohjausryhmän nimeäminen kuuluu teknisten palveluiden toimialan toimialajohtajan päätettäväksi.
 

Päätös

Päätän hyväksyä vs. hallintopäällikön esityksen.

Allekirjoitus

vt. toimialajohtaja Pertti Onkalo

Organisaatiotieto

Elinvoimapalvelut