§ 28 Matkailun projektipäällikön määräaikaisen tehtävän täyttäminen

Lataa 

ROIDno-2023-2040

Päätöspäivämäärä

25.8.2023

Päätöksen tekijä

Palvelualuepäällikkö Elinkeinot ja työllisyys

Päätöksen peruste

Palvelualuepäällikkö päättää alaisensa organisaation henkilöstövalinnoista niiltä osin,​ kun toimivalta ei ole yksikön esimiehellä (henkilöstöasioiden delegointi elinvoimapalvelut toimialalla 16.2.2021). 

Haastatteluryhmä esittää yksimielisesti, että hakuasiakirjojen,​niistä laaditun ansiovertailun ja suoritettujen haastattelujen perusteella matkailun projektipäällikön määräaikaiseen tehtävään valitaan yhteiskuntatieteiden maisteri Katariina Lehtonen. Hakijalla on kestävän ja vastuullisen matkailun kehittämistehtävään hyvät tiedolliset ja taidolliset valmiudet antava ylempi korkeakoulututkinto sekä käytännön työssä osoitettu hankeosaaminen. Lehtosella on kokemusta tilaisuuksien ja tapahtumien toteutuksesta, yritysrajapinnasta työskentelystä ja hän tuntee riittävästi alueen matkailuyrityksiä. Eduksi katsotaan aiempi työkokemus Rovaniemen kestävän matkailun toimenpideohjelman valmistelusta ja kunnan osallisuusohjelman laatimisesta. Haastattelun ja ennakkomateriaaliin perehtymisen perusteella hakija hahmottaa kokonaisvaltaisesti kestävän ja vastuullisen matkailun kehittämisen sisällöt ja haasteet. Hakija täyttää myös muut tehtävässä onnistumisen edellytykset. 

 

Kuvaus

Elinkeinot ja työllisyys -​palvelualueella on ollut haettavana matkailun projektipäällikön tehtävä ajalle 1.9.2023-31.12.2025. Tehtävä oli haettavana 21.6.2023 alkaen ja hakukuulutus oli nähtävillä sähköisesti osoitteessa www.kuntarekry.fi,​ Rovaniemen kaupungin nettisivuilla sekä TE-​toimiston sivuilla. Hakuaika alkoi 21.6.2023 ja päättyi 1.8.2023. Rekrytointi toteutettiin anonyymina rekrytointina. 

                        Määräajassa tehtävään haki 39 hakijaa,​ joista 38 täytti tehtävän kelpoisuusehdot.  

Haastatteluun valittiin viisi hakijaa hakuasiakirjojen, koulutuksen ja aiemman työkokemuksen perusteella. Yksi haastatteluun valituista ilmoitti ennen haastattelua haluavansa keskeyttää hakuprosessin. 

Haastatteluun valittiin hakijat,​ joilla oli matkailun kehittämistoiminnan osaamista sekä aiempaa työkokemusta kehittämishankkeiden toteutuksesta, hankehallinnoinnista tai yritysten rajapinnassa työskentelystä. Haastattelua varten hakijoille toimitettiin ennakkomateriaalina hankesuunnitelma sekä Rovaniemen matkailun tilannekuvakartoituksen yhteenveto.  

Haastattelut pidettiin 15.-​17.8.2023. Haastattelijoina toimivat alueellisten palveluiden päällikkö Anne Puroaho, kansainvälisten asioiden päällikkö Tuula Rintala-Gardin ja kehittämispäällikkö Pirjo Kutinlahti. 

 

Päätös

Päätän että matkailun projektipäällikön määräaikaiseen tehtävään valitaan yhteiskuntatieteiden maisteri Katriina Lehtonen. 

Aloitusajankohdasta sovitaan erikseen. Tehtävässä noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa työn aloituspäivämäärästä lukien.

 

Allekirjoitus

Palvelualuepäällikkö Sanna Mäensivu

Organisaatiotieto

Elinvoimapalvelut