§ 29 Rovaniemen kaupungin osallistuminen Lappi-brändi 2.0 hankkeeseen

Lataa 

ROIDno-2021-896

Päätöspäivämäärä

30.8.2023

Päätöksen tekijä

Palvelualuepäällikkö Elinkeinot ja työllisyys

Päätöksen peruste

Hanke on Lapin kuntien yhteinen hanke ja sillä voidaan tukea Rovaniemen kaupunkistrategian tavoitteita, erityisesti elinvoimaisuuden vahvistamisen näkökulmasta.

 

Kuvaus

Lapin Liitto on toimittanut kuntiin pyynnön osallistua Lappi brändi 2.0- Vahvalla ja monipuoliselle brändillä ratkaisuja Lapin haasteisiin -hankkeeseen.

Hankkeen päätoteuttajana toimii Lapin Liitto ja osatoteuttajina ovat Lapin Yliopisto ja House of Lapland Oy.

Hankkeen avulla testataan Lapin olemassa olevaa aluebrändiä sekä kehitetään, pilotoidaan ja jalkautetaan päivitettyä aluebrändiä. Hankkeessa kasvatetaan elinkeinolähtöisesti lappilaisten yritysten ja kuntien brändiosaamista ja edistetään TKI-palveluiden käyttämistä alueella. Pitkän aikavälin tavoitteena Lappi-brändi 2.0-hankkeella on kaikkia lappilaisia tahoja hyödyttävä Lapin tunnettuuden, veto- ja pitovoiman, elinvoiman ja hyvinvoinnin kasvattaminen.Hankkeessa taide- ja kulttuuritoimijat nähdään yhtenä alueen kehitykseen vahvasti linkittyvänä elinkeinoalana, joka työllistää ja luo lisäarvoa alueen tunnistettavuuden, houluttelevuuden sekä hyvinvoinnin näkökulmista. 

Aidon, vetovoimaisen ja monipuolisen aluebrändin päivittäminen ja sen hyödyntäminen vahvistaa lappilaisten yritysten ja kuntien kilpailukykyä. Hankkeella sparrataan yrityksiä käyttämään aluebrändin kaltaisia, aineettomien ominaisuuksien kehittämiseen tähtääviä TKI-palveluita. Keskeistä hankkeessa on kohtauttaa eri alojen toimijoita yhteisen teeman ja elinkeinojen kehittämisen äärellä.

Hankkeen tavoitteena on tehostaa aktiivista koulutus- ja tutkimusyksiköiden, yritysten ja kuntien sekä kulttuuritoimijoiden välistä yhteistyötä ja osaamista alueellisen kilpailukyvyn edistämiseksi.

Hankkeen myötä yritysten kilpailukyky vahvistuu, osaaminen kehittyy ja edellytykset uusien innovaatioiden sekä liiketoiminnan syntymiselle paranevat.

Lapin Liitto hakee Rovaniemen kaupungilta omarahoitusosuuteen sitoutumista seuraavasti:

Vuodelle 2024:14 306€

Vuodelle 2025: 16 211€

Vuodelle 2026: 10 907€

Yhteensä 41 424€

 

 

 

 

Päätös

Päätän, että Rovaniemen kaupunki osallistuu Lappi brändi 2.0- Vahvalla ja monipuolisella brändillä ratkaisuja Lapin haasteisiin hankkeeseen ja sitoutuu 41 424€ rahoitusosuuteen edellyttäen että hankkeen muu rahoitus toteutuu suunnitellusti.

Allekirjoitus

Palvelualuepäällikkö Sanna Mäensivu

Organisaatiotieto

Elinvoimapalvelut