Vammaisneuvosto, kokous 25.8.2023

§ 32 Vammaisneuvoston ja vanhusneuvoston yhteinen kannanotto Toripuistikon liikennevaloihin liittyen

ROIDno-2018-2696

Valmistelija

  • Jonna Leppiaho, erityisasiantuntija, jonna.leppiaho@rovaniemi.fi

Perustelut

Vammaisneuvosto ja vanhusneuvosto ovat toimintasuunnitelmiensa mukaisesti yhteistyössä toteuttaneet esteettömyyskävelyn huhtikuussa 2023. Esteettömyyskävelyn raportissa todetaan seuraavaa: "Toripuistikon liikennevalot ovat talven aikana olleet monella tapaa ongelmalliset. Valot ovat nopeat ja erityisesti hitaammin liikkuvilla henkilöillä on vaikeuksia ehtiä ylittää tie vihreiden valojen aikana. Kaistojen välillä oleva välisaareke on kapea ja apuvälineen kanssa välisaarekkeella odottaminen voi kapeuden vuoksi aiheuttaa jopa vaaratilanteen.".

Vaikuttamistoimielimien työvaliokunnat ovat valmistelleet kannanoton (liite 3) epäkohtien korjaamiseksi.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Eeva-Maarit Kujala, kaupunginsihteeri, eeva-maarit.kujala@rovaniemi.fi

Vammaisneuvosto päättää hyväksyä liitteenä olevan työvaliokunnan valmisteleman kannanoton ja lähettää sen tiedoksi yhdyskuntasuunnittelun lautakunnalle, kaupungininsinöörille ja kunnossapitopäällikölle.

Päätös

Vammaisneuvosto päätti hyväksyä liitteenä olevan työvaliokunnan valmisteleman kannanoton ja lähettää sen tiedoksi yhdyskuntasuunnittelun lautakunnalle, kaupungininsinöörille ja kunnossapitopäällikölle.

Tiedoksi

Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta, kaupungininsinööri Janne Alkki, kunnossapitopäällikkö Marko Rautio

Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.