§ 60 Elinvoimapalvelujen toimialan laskujen hyväksyjät 1.9.2023 alkaen

Lataa 

ROIDno-2022-4742

Päätöspäivämäärä

4.9.2023

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja Elinvoimapalvelut

Päätöksen peruste

Rovaniemen kaupungin hallintosääntö 25 §

Kuvaus

Rovaniemen kaupungin uusi hallintosääntö (kv 19.6.2023 § 70) on tullut voimaan 1.9.2023 alkaen. Hallintosäännön muutosten myötä elinvoimapalveluiden toimiala ja teknisten palveluiden toimiala eriytetään omiksi toimialoikseen. Ruoka- ja puhtauspalvelut siirtyvät sivistys- ja hyvinvointipalveluiden toimialalle. Organisaatiomuutoksesta johtuen delegointipäätös toimialojen laskujen hyväksyjistä ja varahyväksyjistä on syytä päivittää. 

Hallintosäännön 25 §:n mukaisesti toimialajohtaja tai määräämänsä hyväksyy kaikki toimialaa koskevat laskut. 

Kaupunginhallituksen hyväksymien vuoden 2023 talousarvion täytäntöönpano-ohjeiden (kh 19.12.2022 § 446) mukaisesti hallintosäännössä määrättyjen laskujen hyväksyjien on tarvittaessa tehtävä delegointipäätös laskujen hyväksymisoikeuksista tilikaudelle. 

Laskujen hyväksyjien tehtävät talousarvion täytäntöönpano-ohjeiden mukaisesti:

  • varmistettava, että tositteen vastaanottotarkastus on tullut suoritetuksi ja tosite on oikein tiliöity,
  • varmistettava, että laskusta käy ilmi, että se kuuluu kaupungin maksettavaksi ja että siinä on riittävä yksilöinti ja alv-merkintä,
  • huolehdittava, että laskut käsitellään ja hyväksytään viipymättä avoinna olevalle kirjanpitokaudelle tositepäivän mukaan, jotta kirjanpito saadaan suljettua talouden seurannan aikataulun mukaisesti.

Tämän päätöksen liitteenä on elinvoimapalveluiden toimialan laskujen hyväksyjät ja varahyväksyjät kustannuspaikoittain 1.9.2023 alkaen. 

 

Päätös

Päätän määrätä elinvoimapalveluiden toimialan laskujen hyväksyjät ja varahyväksyjät liitteen mukaisesti. Toimivaltuudet talousjärjestelmiin tulee päivittää niin, että ne vastaavat liitteen mukaisia toimivaltarajoja.

Allekirjoitus

vs. toimialajohtaja Samppa Määttä

Organisaatiotieto

Elinvoimapalvelut