§ 19 Hankintapäätös Rovaniemen kaupungin keskustavision laatiminen

Lataa 

ROIDno-2023-2873

Päätöspäivämäärä

27.9.2023

Päätöksen tekijä

Kaavoituspäällikkö

Kuvaus

1. Hankinnan kohde
Rovaniemen kaupungin kaavoitus-yksikkö on pyytänyt tarjouksia Rovaniemen kaupungin keskustavision laatimisesta tarjouspyynnön (ROIDno-2023-2873) ja sen liitteiden mukaisesti.

Työn tavoitteena on luoda Rovaniemen Keskustavisio 2050, jossa määritellään hyvän keskustan ominaisuudet ja luodaan tiekartta, jolla se saavutetaan. Työ toimii keskustakehittämisen ohjenuorana aina vuoteen 2050 saakka. Työ määrittelee kehittämisen reunaehdot ja tunnistaa muutostarpeet kokonaisvaltaisesti ja teemoittain kortteli- ja periaatetasolle saakka. Työssä määriteltävät kaavatason ohjaustarpeet viedään osaksi valmisteilla olevaa Rovaniemen strategista Yleiskaavaa2050. 

Kohdealue muodostuu keskeisestä kaupunkikeskustasta, joka pohjoisessa rajautuu Ounas- ja Kemijoen risteämäsuvantoon (Lainas), 4-tien eritasoliittymään, Jätkänkynttiläsiltaan sekä Kajaanintiehen, etelä-itäsivuiltaan rautatiehen ja lännessä Pohjolankatuun. Vaikutusten tarkastelu tehdään laajemmalta alueelta teemoittain.

Tilattava työ toimii strategisen yleiskaavan selvityksenä.  Keskustelussa keskustan kehittämisestä on jo kauan ollut esillä  mm. ympärivuotisen asukas- ja vierailijaviihtyvyyden lisäämisen tarve, liikenteen ja pysäköinnin ratkaiseminen resurssitehokkaasti sekä kivijalkaliiketilojen toimintaedellytysten ja monipuolisten palveluiden turvaaminen. Tavoitteet täsmentyvät työn aikana osallistavan prosessin tuloksena.

2. Ilmoitus- ja hankintamenettely
Kyseessä on kansallisen kynnysarvon (60 000 €) alittava pienhankinta, joka kilpailutetaan rajoitettua menettelyä käyttäen. Hankintaan sovelletaan Rovaniemen kaupunkikonsernin pienhankintaohjeita.
Tarjouspyyntö julkaistiin Cloudiassa 29.8.2023. Tarjoukset pyydettiin toimittamaan 18.9.2023 klo 16:00 mennessä.

3. Saadut tarjoukset
Määräaikaan (18.9.2023) mennessä tarjouksen jätti yhteensä 11 tarjoajaa.

4. Tarjoajien soveltuvuus
Tarjousten käsittelyn ensimmäisessä vaiheessa tarjoajan tuli täyttää kaikki tarjouspyynnössä kelpoisuudelle asetetut vaatimukset tullakseen hyväksytyksi tarjousten käsittelyn seuraavaan vaiheeseen. Julius Oförsagd Company Oy ja Suomen Aluerakennuttaja Oy eivät esittäneet tarjousasiakirjoissa tarpeeksi monialaista osaamista, jota oli pyydetty palvelukuvauksessa. Heidän tarjouksia ei otettu tarjousvertailuun mukaan. Vertailuarvioinnin keskeisiä vahvuuksia/osaamisalueita olivat mm. tulevaisuuden ennakointikyky, kestävyys (erityisesti sosiaalinen ja ekologinen),vetovoima ja elinvoimaisuus, tapahtuma-ala, viherkerroin, keskusta-asuminen, matkailu, virkistys, tiivistämisen ja täydennysrakentamisen haasteiden tuntemus, kaupunkitilallisten visioiden havainnollistaminen.
.
5. Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen
Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistamisessa todettiin, että muut saapuneet tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia.

6. Tarjousten vertailu ja valinta
Tarjouspyynnön mukaisesti, hankinnan valintaperusteena on kokonaistaloudellinen edullisuus, jonka perusteena on hinta-laatu-suhteeltaan paras tarjous. Hinnan painoarvo on 30 % (max. 30 pistettä).Laadun painoarvo 70 % (max. 70 pistettä).

Selvityksen tekijäksi valitaan tarjousvertailun perusteella eniten pisteitä saanut tarjoaja Muuan Oy 74 pistettä, hintaan 36175 € (alv 0%).
Tarjousten vertailutaulukko on esitetty tämän hankintapäätöksen liitteenä
 

 

 

Päätös

Päätän, että Rovaniemen kaupungin keskustavision laatijaksi valitaan kokonaistaloudellisen edullisuus vertailun perusteella eniten pisteitä saanut Muuan Oy hintaan 36175 € (alv 0%).
Hankintapäätöksen saatua lainvoiman, Rovaniemen kaupunki ja Muuan Oy tekevät kirjallisen hankintasopimuksen.

Allekirjoitus

Kaavoituspäällikkö Markku Pyhäjärvi

Organisaatiotieto

Tekniset palvelut