§ 20 Hankintapäätös Asuinalueiden tiivistämisen suuntaviivat esiselvitys

Lataa 

ROIDno-2023-2872

Päätöspäivämäärä

27.9.2023

Päätöksen tekijä

Kaavoituspäällikkö

Kuvaus

1. Hankinnan kohde
Rovaniemen kaupungin kaavoitus-yksikkö on pyytänyt tarjouksia Rovaniemen kaupungin asuinalueiden tiivistämisen suuntaviivat esiselvityksen laatimisesta tarjouspyynnön (ROIDno-2023-2872) ja sen liitteiden mukaisesti.

Työn tavoitteena on laatia tiivistämisen linjaukset Rovaniemen keskustan lähialueiden osalta. Taustana toimii vuonna 2021 valmistunut Alueidenkäytön linjaukset-työ, jossa määriteltiin keskustaa ympäröivälle alueelle tiivistämisalue, jota nyt tarkistetaan ja määritellään yksityiskohtaisemmin. Samalla tutkitaan suunnitelman mukaisen tiivistämisen vaikutuksia erityisesti ekososiaalisen kestävyyden kannalta sekä määritellään periaatteelliset kehittämistavoitteet ja -toimenpiteet alueelle vuoteen 2050.

Tilattava työ toimii strategisen yleiskaavan selvityksenä ja ohjaa mm. palvelutarpeen ennakointia ja  infraverkoston uudistamista keskustan ympäristössä. Työ toimii myös pilottina, jossa tutkitaan alueidenkäytön ja palvelutarpeen ennakoinnin prosessien yhdistämistä, ja vaatii siksi monisektorista fasilitointia. Koska työssä tutkitaan tiivistämisen sosiaalisia vaikutuksia ja hyväksyttävyyttä, se vaatii mm. asukasyhdistysten osallistamista. Samaan aikaan tilattavan työn kanssa käynnistyy Keskustavisio 2050, joka käsittää kaupungin ydinkeskustan alueen kehittämis-suunnitelman.

Hankinnan kohteena on tiivistämisen vaikutuksia ja suuntaviivoja koskeva yleiskaavan esiselvitys keskustaa ympäröivillä tiivistämisalueille.

2. Ilmoitus- ja hankintamenettely
Kyseessä on kansallisen kynnysarvon (60 000 €) alittava pienhankinta, joka kilpailutetaan rajoitettua menettelyä käyttäen. Hankintaan sovelletaan Rovaniemen kaupunkikonsernin pienhankintaohjeita.
Tarjouspyyntö julkaistiin Cloudiassa 29.8.2023. Tarjoukset pyydettiin toimittamaan 18.9.2023 klo 16:00 mennessä.

3. Saadut tarjoukset
Määräaikaan (18.9.2023) mennessä tarjouksen jätti yhteensä 7 tarjoajaa.

4. Tarjoajien soveltuvuus
Tarjousten käsittelyn ensimmäisessä vaiheessa tarjoajan tuli täyttää kaikki tarjouspyynnössä kelpoisuudelle asetetut vaatimukset tullakseen hyväksytyksi tarjousten käsittelyn seuraavaan vaiheeseen. Muuan Oy ja Suomen Aluerakennuttaja Oy eivät esittäneet tarjousasiakirjoissa tarpeeksi monialaista osaamista, jota oli pyydetty palvelukuvauksessa. Heidän tarjouksia ei otettu tarjousvertailuun mukaan. Vertailuarvioinnin keskeisiä vahvuuksia/osaamisalueita olivat mm. tulevaisuuden asumisen ennakointikyky, tiivistämisen ja täydennysrakentamisen haasteiden tuntemus, lähiöiden kehittäminen, asuntopolitiikka, kestävyys (erityisesti sosiaalinen ja ekologinen).

5. Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen
Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistamisessa todettiin, että muut saapuneet tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia.

6. Tarjousten vertailu ja valinta
Tarjouspyynnön mukaisesti, hankinnan valintaperusteena on kokonaistaloudellinen edullisuus, jonka perusteena on hinta- laatu- suhteeltaan paras tarjous. Hinnan painoarvo on 30 % (max. 30 pistettä).Laadun painoarvo 70 % (max. 70 pistettä).

Selvityksen tekijäksi valitaan tarjousvertailun perusteella eniten pisteitä saanut tarjoaja Ramboll Finland Oy 71 pistettä, hintaan 25500 € (alv 0%).
Tarjousten vertailutaulukko on esitetty tämän hankintapäätöksen liitteenä.

 

 

Päätös

Päätän, että Asuinalueiden tiivistämisen suuntaviivat esiselvitys laatijaksi valitaan kokonaistaloudellisen edullisuus vertailun perusteella eniten pisteitä saanut Ramboll Finland Oy hintaan 25500 € (alv 0%). Hankintapäätöksen saatua lainvoiman, Rovaniemen kaupunki ja Ramboll Finland Oy tekevät kirjallisen hankintasopimuksen.

Allekirjoitus

Kaavoituspäällikkö Markku Pyhäjärvi

Organisaatiotieto

Tekniset palvelut