§ 13 Catering-palveluiden hankinta

Lataa 

ROIDno-2023-3217

Päätöspäivämäärä

4.10.2023

Päätöksen tekijä

Kaupunginsihteeri

Päätöksen peruste

Hankinnan arvo alittaa hankintalain mukaisen kansallisen kynnysarvon. Rovaniemen kaupungin pienhankintaohjeiden mukaan hankinnan voi suorittaa suorahankintana kilpailuttamatta, mikäli kyseessä on vaikeasti määriteltävä hankinta tai palvelujen kilpailuttamisprosessin vaatima aika ja kustannukset ylittävät kilpailuttamisesta saatavan hyödyn.

Johdon sihteeri:  edellä mainittujen perusteiden johdosta esitän, että palvelut tilataan Nord Catering Oy:lta ja palveluntuottajan kanssa solmitaan määräaikainen, 31.12.2024 saakka kestävä sopimus. 

 

Kuvaus

Kaupunki järjestää omissa edustustiloissaan (Alaruokasen talo) erilaisia ja eritasoisia tilaisuuksia kuten lounaita, päivällisiä, illallisia ja vastaanottoja niin koti- kuin ulkomaisillekin vieraille. Tilaisuudet ovat luonteeltaan erilaisia ja niiden järjestämisessä tulee tarkkaan huomioida mm. kulttuurilliset seikat sekä se, onko tilaisuus ns. vapaamuotoinen vai tarkkaa protokollaa noudattava. Osallistujamäärät voivat vaihdella huomattavasti eri tilaisuuksissa. Palvelun on oltava laadukasta ja vastaanotot on hoidettava sujuvasti, sillä kaupungin yleisohjeen mukaan kaupungin järjestämät vierailut ja edustustilaisuudet tulee hoitaa huolellisesti ja kaupunkikuvaa edistäen.

Rovaniemen kaupunki on hankkinut v. 2022 cateringpalvelut eri tilaisuuksiin Nord Catering Oy:ltä. Kustannukset ovat olleet yhteensä n. 6200 euroa. Palvelu sekä tarjoilut ovat olleet laadukkaita ja tilaisuudet on hoidettu ensiluokkaisesti kaupungin vaatimusten mukaisesti.

Koska järjestettävien tilaisuuksien luonne, osallistujamäärät sekä tarjoilujen sisältö vaihtelevat hyvin paljon ja hankittavat catering-palvelut räätälöidään ja tilataan aina tapauskohtaisesti, on niiden etukäteen määritteleminen hyvin vaikeaa. Tämän vuoksi kaupunki on neuvotellut Nord Catering Oy:n kanssa palvelujen hankkimisesta vuoden 2024 loppuun saakka. Tilaukset tehdään aina tarpeen mukaan. Hankintojen ennakoitu arvo sopimuskaudelle on arviolta n. 6000€.

 

Päätös

Päätän edellä esitetyn mukaisesti. 

Allekirjoitus

Eeva-Maarit Kujala, kaupunginsihteeri 

Organisaatiotieto

Henkilöstö- ja hallintopalvelut