§ 14 Automaattinen puheesta-tekstiksi -toiminnon hankinta Dream Broker Studio -ohjelmistoon

Lataa 

ROIDno-2020-3422

Päätöspäivämäärä

27.9.2023

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Päätöksen peruste

Rovaniemen kaupunkikonsernin pienhankintaohjeet 10.1.2018.

Kuvaus

Rovaniemen kaupunki on hankkinut tietohallintojohtajan päätöksellä (28.02.2022 § 4) Dream Broker Oy:n toimittaman online-videoiden tuotanto- ja jakelujärjestelmän. Palvelu sisältää videojärjestelmän ohjelmistopalveluna (SaaS), palvelun ylläpidon ja teknisen tuen sekä käyttöönotto- , tuki- , neuvonta- ja koulutuspalvelut.

Hankinnan sopimuskausi on alkanut 1.7.2022 ja on sopimus on toistaiseksi voimassaoleva. Hankintasopimus sisältää optiona tarjottavat lisäpalvelut, jonka mukaan tilaajalla on oikeus laajentaa palveluhankintaa siten, että se sisältää myös uusia tuotteita ja palveluita, joiden käyttöönotto on palveluprosessin yhtenäisyyden ja online-videoiden tuotanto- ja jakelujärjestelmän palvelukokonaisuuden hyödyntämisen kannalta perusteltua.

Toimittaja on esitellyt ja tehnyt tarjouksen Dream Broker Studion automaattista puheentunnistustoiminnosta (Speech to Text feature), joka tekee videolla puhutusta puheesta tekstityksen automaattisesti. Toiminto integroituu täysin nykyiseen Studioon, eikä mitään lisäosia tai ohjelmistoja tarvita.

Rovaniemen kaupungin viestintä-, markkinointi- ja osallisuuspalveluiden, hallintopalveluiden ja tietohallintopalveluiden edustajat ovat tutustuneet tarjottuun toimintoon. Toiminto nähtiin helpottavan videomateriaalin tekstitystä ja todettiin, että toiminto olisi hyvä hankkia mm. valtuuston kokousten tekstittämiseen ja yleensäkin videoiden tekemiseen saavutettaviksi.

Toiminnon hinta on 3.000 eur / 12 kk (alv 0 %). Sisältää kielet: suomi, ruotsi, tanska, norja, saksa, hollanti, englanti, arabia, filipino, flaami, ranska, italia ja espanja.

Kyseinen toiminto lisätään tilaajalle tämän hetken tiedon mukaan syyskuun aikana. Mikäli 31.12.2023 mennessä tilaajalle ei ole saatu kyseistä toimintoa toimitettua, on tilaaja oikeutettu saamaan maksunpalautuksen kyseisen ominaisuuden osalta.

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava pienhankinta ja hankintaan sovelletaan Rovaniemen kaupunkikonsernin pienhankintaohjeita. Hankinta toteutetaan voimassa olevan hankintasopimuksen lisätilauksena. Toiminnon kustannus on on 3000,00€  / 12 kk (alv 0 %). Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen arvon laskennallisena perusteena käytetään ennakoitua kuukausiarvoa kerrottuna luvulla 48. Hankinnan kokonaisarvo on näin ollen 12 000 € (alv 0 %).

Sopimus ja ensimmäinen tilauskausi ovat voimassa 30.12.2024 saakka, jonka jälkeen ne uusiutuvat automaattisesti samalla ennakkotilaushinnalla aina 12 kuukauden tilauskaudelle, ellei tilausta ole kirjallisesti irtisanottu päättymään vähintään 2 kuukautta ennen tilauskauden päättymistä.

Päätös

Tietohallintojohtaja hyväksyy Dream Broker Oy:n 14.8.2023 toimittaman tarjouksen. Tietohallintojohtaja valtuuttaa tietohallintoasiantuntijan tekemään tilauksen Automaattinen puheesta-tekstiksi -toiminnosta Dream Broker Oy:lle. Kustannukset maksetaan tietohallintoyksikön kustannuspaikalle varatuista kehittämisrahoista.

Allekirjoitus

Harri Ihalainen, tietohallintojohtaja

Organisaatiotieto

Henkilöstö- ja hallintopalvelut