§ 79 Museoiden informaatioportaalin (MIP-järjestelmä) datamigraation suorahankinta

Lataa 

ROIDno-2023-3347

Päätöspäivämäärä

19.10.2023

Päätöksen tekijä

Palvelualuepäällikkö Vapaa-ajan palvelut

Päätöksen peruste

Hankinnan arvo alittaa hankintalain mukaisen kansallisen kynnysarvon. Rovaniemen kaupungin pienhankintaohjeiden mukaan hankinnan voi suorittaa suorahankintana kilpailuttamatta, koska hankintaa ei voida tehdä muilta toimittajilta (MIP-järjestelmä). 

 

Kuvaus

Hankinnan kohteena on datamigraatiotyö Lapin maakuntamuseon käyttämään Museoiden informaatioportaaliin (MIP-järjestelmä). Lapin maakuntamuseo ja Torniolaakson museo ovat tehneet yhteistyösopimuksen alueellisten vastuumuseoiden kulttuuriympäristötehtävään liittyvän Museon informaatioportaalin (MIP) käytöstä ja ylläpidosta helmikuussa 2023. Portaali tarvitsee käyttöä varten vielä olemassa olevan rakennetun kulttuuriympäristötiedon migraation, mikä tarkoittaa Lapin kulttuuriympäristöt tutuksi (LKYT) Access-tietokannoista datojen migraation ja kiinteistön kuvien migrointia hakemistorakenteista sovellukseen. Työssä migroidaan kiinteistöt ja niiden kuvat sekä rakennukset MIP-järjestelmään. Tämä hankittava migraatio koskee Lapin maakuntamuseon alueellisen vastuumuseotehtävän yhdeksää kuntaa; Kemijärvi, Kittilä, Pelkosenniemi, Posio, Ranua, Rovaniemi, Salla, Savukoski ja Sodankylä. Näitä kuntia koskeva LKYT-aineisto on nyt vain access-tietokannoissa ja kuvat kansiorakenteessa (cd-levyt) ja kaiken kaikkiaan cd-levyjä on 11 kpl:tta (Rovaniemi 3 kpl).

Hankinta on välttämätön MIP-järjestelmän käyttöön saamista varten, sillä ilman tätä tietosisältöä pelkkä järjestelmä ei vielä palvele alueellisen vastuumuseon kulttuuriympäristötehtävää. Tehtävä on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama ja se sisältää vaatimuksen kyseisenlaisesta rakennetun kulttuuriympäristötietoa sisältävän tietokannan luomisesta, täydentämisestä ja ylläpitämisestä. Lapin maakuntamuseo on vuosien 2023-2026 alueellisen vastuumuseotehtävän suunnitelmassaan sitoutunut tietokannan hankintaan ja käyttöön. 

Datamigraation hankinta liittyy suoraan käytettävään MIP-järjestelmään, jonka taustalla on ATR Soft Oy-niminen yritys. Hankinta on pienhankinta, joka alittaa kansallisen kynnysarvon tavaroille ja palveluille (60 000 €). Hankinta tehdään suorahankintana ilman kilpailutusta, koska kyseiselle migraatiotyölle ei MIP-järjestelmään ole muita toimittajia kuin ATR Soft Oy. Saatu tarjous on kohtuullinen. ATR Soft Oy on tehnyt vastaavaan migraatiotyön myös Torniolaakson museolle sen vastuualueen tiedoista.

Tarjoushinta ilman arvonlisäveroa: 21 450 €.

ATR Soft Oy arvioi migraatiotyön määräksi yhteensä 22 työpäivää. 130€/h tuntihinnalla

työn kokonaiskustannusarvio on 21 450€, alv 0%. 

Alv-laskelma: Veroton osuus 21 450€. Veron osuus, ALV 24% 5 148€. Yhteensä veroineen 26 598 €.
 

ATR Soft Oy: tarjous hankintapäätöksen liitteenä.  

 

Päätös

Päätän hankkia datamigraation MIP-järjestelmään esityksen mukaisesti hintaan 21 450 €, alv 0%.

 

Allekirjoitus

Merja Tervo

Organisaatiotieto

Vapaa-ajan palvelut