Kylien kehittämisjaosto, kokous 21.9.2023

§ 38 Rovaniemi kylässä kehittämishanke

ROIDno-2022-794

Valmistelija

  • Anne Puroaho, alueellisten palvelujen päällikkö, anne.puroaho@rovaniemi.fi

Perustelut

Kylien viihtyvyyden ja asukkaiden hyvinvoinnin ja osallisuuden edistämisen kehittämishanketta Rovaniemi kylässä toteutetaan kahden vuoden aikana 2022-2023. 
Tavoitteena on hankkeeseen mukaan lähteneiden kahdeksan pilottikylän kanssa kehittää palveluita ja avoimia yhteisöllisiä tiloja sekä kyläbrändäystä ja -markkinointia.
Hanketta rahoittaa Peräpohjolan Leader. Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston tukeman hankkeen hyväksytty kokonaisrahoitus on 100.000 euroa, josta EU-osuus 33.600 euroa, valtio 30.400 euroa, kuntaraha toimintaryhmältä 16.000 euroa sekä vastikkeettomman työn osuus 20.000 euroa.

Hanke on edennyt suunnitelman mukaisesti. Lapin ELY-keskus on tehnyt kesäkuussa myönteisen maksatuspäätöksen ja haettu 38.100 euroa on maksettu heinäkuussa Rovaniemen kaupungin alueellisille palveluille. 
Syksyn toimia ja hankkeen päätöstilaisuutta jaostolle esittelee Julius Oförsagd Arctic Factory Oy:stä.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Anne Puroaho, alueellisten palvelujen päällikkö, anne.puroaho@rovaniemi.fi

Kylien kehittämisjaosto merkitsee hankkeen tilanteen tiedoksi.

Päätös

Rovaniemi kylässä -hankkeen syksyn toimia ja päätöstilaisuutta esitteli kylien kehittämisjaostolle Samuel Ahola Arctic Factory Oy:stä.
Samuel Ahola, palvelumuotoilija, Arctic Factory Oy, osallistui kokoukseen etänä esittelyn ajan klo 16:38-16:43.

Kylien kehittämisjaosto päätti yksimielisesti esittelijän esityksen mukaisesti.


Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.