§ 37 Hankinta-asiantuntijoiden tointen täyttäminen

Lataa 

ROIDno-2023-3236

Päätöspäivämäärä

6.10.2023

Päätöksen tekijä

Vastuualuepäällikkö Henkilöstö- ja hallintopalvelut

Päätöksen peruste

Kaupunginjohtajan viranhaltijapäätöksen 28.2.2023 § 8 mukaan konsernihallinnon vastuualuepäällikkö päättää alaisensa organisaation henkilöstövalinnoista.

 

Kuvaus

Rovaniemen kaupungin Laki- ja hankintapalveluissa on ollut julkisesti haettavana hankinta-asiantuntijan vakituinen toimi (vakanssinro 16110023) ajalla 5.6.-25.8.2023. Hakuprosessin aikana myös toinen yksikössä oleva vakituinen hankinta-asiantuntijan toimi (vakanssinro 75990001) tuli avoimeksi ja ko. tehtävä voidaan täyttää tämän rekrytointiprosessin kautta. 

Määräaikaan mennessä tehtäviin saapui yhteensä 35 hakemusta. Valintaprosessin aikana kaksi hakijaa peruutti hakemuksensa. 

Hankinta-asiantuntijan toimen kelpoisuusehtona on soveltuva korkeakoulututkinto. Hakijoista 31 henkilöä täytti asetetun kelpoisuusehdon. 

Haastatteluryhmä, johon kuuluivat hankintapäällikkö, hankintalakimies ja kaupunginlakimies, haastatteli 4 hakijaa.

Hakuasiakirjojen ja haastattelujen perusteella haastatteluryhmä esittää yksimielisesti, että avoinna oleviin hankinta-asiantuntijan toimiin (2kpl) valitaan tradenomi Riitta Berg sekä restonomi Heli Aarra-Hyytinen. Hakuilmoituksen mukaisesti hankinta-asiantuntijoiden valinnassa painotettiin hakijoiden henkilökohtaisia ominaisuuksia sekä kokemusta julkisista hankinnoista ja sopimusten valmistelusta. Henkilökohtaisten ominaisuuksien osalta valinnassa painottuivat erityisesti neuvottelu- ja projektinhallintataidot  sekä ratkaisulähtöinen ja kehittävä työskentelyote. 

Riitta Bergillä on hakijoista parhaiten hankinta-asiantuntijan tehtävän vaatimuksia vastaava kokemus ja osaaminen. Berg on toiminut hankinta-asiantuntijan ja hankintasihteerin tehtävissä kunta- ja valtionhallinnossa sekä yksityisellä sektorilla. Bergillä on työkokemuksensa kautta vahva ja monipuolinen hankintalain, hankintaprosessien, sopimushallinnan ja sähköisen Cloudia kilpailutus- ja sopimushallintajärjestelmän osaaminen. Bergin työkokemus vastaa erittäin hyvin nyt haettavana olevan hankinta-asiantuntijan tehtäviä.

Heli Aarra-Hyytinen on työskennellyt yli kahdeksan vuotta yksityisen sektorin hankintatehtävissä. Hänellä on laaja-alaisesti kokemusta mm. hankintojen kilpailuttamisesta, sopimus- ja toimittajahallinnasta, hankintajärjestelmistä sekä toimintamallien kehittämisestä. Tämä kokemus on eduksi hankinta-asiantuntijan tehtävän hoitamisessa, jossa vaaditaan hankintaprosessien koordinointi- ja johtamistaitoa. Lisäksi hän on kartuttanut hankintaosaamistaan jatkotutkinnoilla, joiden yhteydessä hän on perehtynyt mm. julkisiin hankintoihin. 

Haastattelujen perusteella Riitta Bergin ja Heli Aarra-Hyytisen todettiin täyttävän parhaiten tehtäviin valittavilta edellytetyt henkilökohtaiset ominaisuudet, joita ovat mm. laajojen asiakokonaisuuksien hallinta, asioiden organisointikyky, huolellinen kirjallisen tekstin tuottaminen, vuorovaikutustaidot sekä oma-aloitteisuus.

 

Päätös

Päätän valita Rovaniemen kaupungin laki- ja hankintapalveluissa kahteen (2) avoinna olevaan vakinaiseen hankinta-asiantuntijan toimeen Riitta Bergin ja Heli Aarra-Hyytisen esittelytekstissä todetuilla perusteilla. Valinnat ovat ehdollisia, kunnes valittavat ovat toimittaneet hyväksyttävän lääkärintodistuksen terveydentilastaan ennen toimen vastaanottamista. Hankinta-asiantuntijoiden tehtävien täyttämisessä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

 

Allekirjoitus

Vastuualuepäällikkö Antti Määttä

Organisaatiotieto

Hallintopalvelut