§ 28 Ounashallin ilmanvaihdon peruskorjaus, tarjouskilpailun keskeyttäminen

Lataa 

ROIDno-2023-2240

Päätöspäivämäärä

6.10.2023

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja Sivistys- ja hyvinvointipalvelut

Päätöksen peruste

5. Hankintamenettelyn keskeyttäminen

Hankintalain 1397/2016 125 §:n mukaan hankintamenettely voidaan keskeyttää vain todellisesta ja perustellusta syystä. Hankintamenettelyn keskeyttämistä koskevaan ratkaisuun sovelletaan, mitä hankintaa koskevasta päätöksestä säädetään 123 §:ssä. Hankintayksikkö on havainnut tarjouspyynnön ehdottomissa vaatimuksissa virheen, jota ei voida korjata muutoin kuin keskeyttämällä hankinta ja käynnistämällä kokonaan uusi tarjouskilpailu. Havaittu virhe koskee hankinnan kohteen määrittelyä. Hankintayksikön tietoon on tullut, että tarjouspyynnössä määriteltyä urakkaa ei voida toteuttaa laitteiden pitkästä toimitusajasta johtuen tilaajan määrittelemässä ajassa.

Todellisen kilpailun ja onnistuneen lopputuloksen varmistamiseksi hankintayksikkö keskeyttää hankinnan ja valmistelee uuden kilpailutuksen. Hankinnan keskeyttämiselle on edellä mainitun perusteen johdosta hankintalain mukainen todellinen ja perusteltu syy. Ratkaisu ei vaikuta syrjivästi tarjoajiin.

 

Kuvaus

1. Hankinnan kohde

Hankinnan kohteena on Rovaniemen kaupungin jalkapallohallin (Ounashalli) ilmanvaihtokoneiden ja päätelaitteiden uusiminen.

 

2. Hankinnan sopimuskausi

Hankinnan sopimuskausi on 2.10.2023 - 30.11.2023.

 

3. Hankintamenettely

Kyseessä on avoimella menettelyllä kilpailutettu, kansallisen kynnysarvon ylittävä hankinta. Hankinnasta julkaistiin hankintailmoitus Hilma-ilmoituskanavassa 29.8.2023. Tarjouspyyntö on julkaistu myös Tarjouspalvelussa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/rovaniemi sekä Rovaniemen kaupungin verkkosivuilla. 

Tarjoukset tuli jättää 15.9.2023 klo: 15.00 mennessä.

 

4. Saadut tarjoukset

Asetettuun määräaikaan mennessä tarjouksen jättivät seuraavat tarjoajat: 

 

Caverion Suomi Oy

LVI KEMPPI OY

LVI-Lämsä Oy

Putki-Heikkilä Oy

Tornion ilmastointitekniikka Oy

 

4. Tarjousten vertailu

Hankintapäätöksellä 25.9.2023 / § 26 ilmanvaihdon peruskorjauksen toteuttajaksi valittiin LVI-Kemppi Oy.

 

Päätös

Päätän keskeyttää Ounashallin ilmanvaihdon peruskorjausta koskevan tarjouskilpailun edellä mainituin perustein. Hankinta tullaan kilpailuttamaan uudelleen kevääseen 2024 mennessä

 

Allekirjoitus

Antti Lassila, toimialajohtaja

Organisaatiotieto

Vapaa-ajan palvelut