Tekninen lautakunta, kokous 19.9.2023

§ 15 Asemakaavan ja tonttijaon muutos kortteli 23011 tontit 1, 5 ja 6, Anttilanrannantie

ROIDno-2023-1680

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Markku Pyhäjärvi, kaavoituspäällikkö, markku.pyhajarvi@rovaniemi.fi
Pertti Onkalo, vt. toimialajohtaja, pertti.onkalo@rovaniemi.fi

Perustelut

Kiinteistön 698-23-11-5 ja 698-409-14-21 omistaja on hakenut omistamalleen alueelle asemakaavan muutosta. Maanomistaja esittää tavoitteenaan, että alueelle mahdollistetaan 7-huoneistoisen rivitalon rakentaminen. Sopimusalue käsittää voimassa olevassa asemakaavassa kaksi erillispientalojen tonttia, joille on yhteensä osoitettu rakennusoikeutta 440 kem2. Rivitalon toteuttaminen ei välttämättä vaadi alueen rakennusoikeuden nostamista. Alueelta on poistettu runkovesijohto Anttilanrannantien saneerauksen yhteydessä, joka mahdollistaa rivitalon rakentamisen alueelle. Alue on rakentamaton. 

Paikkatieto- ja tonttipalvelut on valmistellut oheisen sopimusluonnoksen, jolla maanomistajan kanssa sovitaan kaavoituksen käynnistämisestä, kaavoituksesta aiheutuvista kustannuksista sekä esitetään tavoitteet ja lähtökohdat kaavoituksen käynnistämiselle. Sopijapuolet sitoutuvat tarvittaessa neuvottelemaan mahdollisen asemakaavan muutosluonnoksen/-ehdotuksen julkisesti nähtävillä olon jälkeen sopimusaluetta koskevan maankäyttösopimuksen Kaupungin maapoliittiseen ohjelmaan kirjattujen sopimusperiaatteiden mukaisesti.

Hallintosäännön mukaisesti yhdyskuntasuunnittelun lautakunta päättää toimialansa suunnittelu- ja urakkasopimuksista ja muista sopimuksista.

Päätösehdotus

Esittelijä

Pertti Onkalo, vt. toimialajohtaja, pertti.onkalo@rovaniemi.fi

Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta päättää hyväksyä liitteenä olevan sopimusluonnoksen asemakaavoituksen käynnistämisestä.

Päätös

Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta kuuli asiassa kaavoituspäällikkö Markku Pyhäjärveä.

Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta päätti yksimielisesti esittelijän esityksen mukaisesti.

Valmistelija

  • Laura Ilvesluoto, kaavasuunnittelija, laura.ilvesluoto@rovaniemi.fi

Perustelut

Maanomistaja on hakenut asemakaavan ja tonttijaon muutosta 23.kaupunginosan korttelissa 23011 tonteilla 5 ja 6 osoitteessa Anttilanrannantie. Asemakaavamuutoksen tavoitteena on yhdistää voimassa olevan asemakaavan kaksi erillispientalotonttia 5 ja 6 (AO) niin, että alueelle mahdollistuisi rivitalon rakentaminen sekä samalla poistetaan tonteilla kulkevat tarpeettomat johtorasitteet. Kaavoituksen käynnistämisestä on laadittu 5.6.2023 § 8 viranhaltijapäätös. Viranhaltijapäätöksen jälkeen naapurikiinteistön omistaja ilmoitti halukkuutensa liittyä kaavamuutokseen mukaan, jolloin heidän kiinteistöltä, tontilta 1 (Anttilanrannantie 26) poistetaan tarpeettomaksi jääneet johdolle varatut alueet.

Asemakaavan muutoksesta on laadittu kaavaluonnos, jossa tontit 5 ja 6 on yhdistetty yhdeksi asuinpientalotontiksi (AP). Kerrosluku II ja rakennusoikeus 440 m2 säilyvät ennallaan. Tontilta poistettiin tarpeettomat johdolle varatut alueet. Myös tontti 1 osalta kiinteistöltä on poistettu tarpeettomat johdolle varatut alueet. Asemakaavan muutos kuulutettiin vireille ja valmisteluvaiheeseen 5.7.2023 Lapin Kansassa. Aineisto on ollut nähtävillä 6.-31.7.2023. Vireilletulon ja valmisteluvaiheen nähtävilläolon aikana saapui yksi mielipide. Mielipiteessä toivottiin, että käyttötarkoituksen muutosta asuinpientalotonteiksi tarkasteltaisiin koko korttelin osalta. Asianosaisen kanssa asia on käsitelty eikä se aiheuta toimenpiteitä. ​​​

Kaavoitus esittää, että kaavaehdotuksen pohjaksi valitaan 22.06.2023 päivätty ja 25.7.2023 korjattu kaavaluonnos. Asemakaavamuutoksella alueelle muodostuu yksi asuinpientalotontti (AP) ja erillispientalotontti (AO). Kerrosluku ja rakennusoikeus säilyvät ennallaan.

Asemakaavan ja tonttijaon muutoksen hyväksyy tekninen lautakunta (Hallinto- ja johtosääntö 34 §).

Lisätietoja: 

kaavoituspäällikkö Markku Pyhäjärvi
016 322 8927, 040 578 9283
etunimi.sukunimi@rovaniemi.fi

kaavasuunnittelija Laura Ilvesluoto
016 322 8995, 040 558 3930
etunimi.sukunimi@rovaniemi.fi

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Pertti Onkalo, vt. toimialajohtaja, pertti.onkalo@rovaniemi.fi

Tekninen lautakunta päättää, että 23.kaupunginosan korttelin 23011 tonttien 1, 5 ja 6 asemakaavan- ja tonttijaon muutos asetetaan ehdotusvaiheen kuulemista varten julkisesti nähtäville 22.06.2023 päivätyn ja 25.7.2023 korjatun kaavaluonnoksen mukaisesti. Kaavoituskustannuksina hakijalta peritään hyväksymisen jälkeen 3000 € ja kuulutuskustannuksina 300 €/ kuulutus.

Päätös

Tekninen lautakunta kuuli asiassa kaavoituspäällikkö Markku Pyhäjärveä.

Tekninen lautakunta päätti yksimielisesti esittelijän esityksen mukaisesti. 
 

Tiedoksi

Täytäntöönpano: Kaavoitus

Muutoksenhaku

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee Kuntalain 410/2015, 136 §:n mukaan vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.