§ 21 Asemakaavan muutos kortteli 3065 tontti 1,Walleniuksenväylä

Lataa 

ROIDno-2023-2517

Päätöspäivämäärä

3.11.2023

Päätöksen tekijä

Kaavoituspäällikkö

Päätöksen peruste

Asemakaavan muutoksella tutkitaan asemakaavan muuttamista niin, että mahdollistetaan hakemuksen mukainen rakentaminen.

Kuvaus

Hoivatilat Oyj on hakenut valtakirjalla asemakaavan muutosta asuinkerrostalojen (AK) tontille 1 korttelissa 3065, osoitteessa Walleniuksenväylä 1. Hoivatilat Oyj ja Senaatti Kiinteistöt ovat tehneet kiinteistökaupan esisopimuksen tontista. Hakija esittää tavoitteenaan tontin 3-3065-1 asemakaavan mukaisen käyttötarkoituksen muuttamista siten, että se sallisi ikäihmisten ympärivuorokautisen palveluasumisen, erityisryhmien asumisen, kevyempää ikäihmisten asumista sekä päiväkotitoimintaa. Tontille osoitettua rakennusoikeutta ei ole tarvetta nostaa. Rakennusalueen rajat sekä rakennusten massoittelu on syytä tarkistaa kaavamuutoksen yhteydessä kuitenkin niin, että Santamäentien varressa oleva puustoalue säilytetään.   

.Alueella on voimassa kaupunginvaltuuston 22.10.2018 §91 hyväksymä asemakaava. Voimassa olevassa asemakaavassa tonttien käyttötarkoitus on asuinkerrostalojen korttelialue (AK), kerrosluku IV-IV u1/2 ja rakennusoikeus yhteensä 4200 k- m2 ja lisäksi 430 k-m2 autosuojalle ja talousrakennuksille osoitettua rakennusoikeutta. Tontti on rakentamaton.

Hakijan ja kaupungin välillä on allekirjoittettu yhdyskuntasuunnitelu lautakunnan 22.8.2023 § 138 hyväksymä käynnistämissopimus.

Päätös

Kaavoituspäällikkö päättää käynnistää asemakaavan muutoksen 3.kaupunginosan korttelin 3065 tontilla 1, osoitteessa Walleniuksenväylä 1. Asemakaavan muutoksella tutkitaan alueen asemakaavan muuttamista niin, että kiinteistölle voidaan toteuttaa ikäihmisten ympärivuorokautisen palveluasumisen, erityisryhmien asumisen, kevyempää ikäihmisten asumista sekä päiväkotitoimintaa tarkoitettua rakentamista. Asemakaavan muutos saatetaan vireille sekä valmisteluvaiheenkuulemista varten yleisesti nähtäville. Asemakaavan muutoksen hyväksyy tekninen lautakunta. Hakijoilta peritään kaavoituskustannukset 5000 € sekä kuulutuskulut 300 €/ kuulutus.

Allekirjoitus

Kaavoituspäällikkö Markku Pyhäjärvi

Organisaatiotieto

Tekniset palvelut