§ 42 "Lakimiehen

Lataa 

ROIDno-2023-2712

Päätöspäivämäärä

22.11.2023

Päätöksen tekijä

Vastuualuepäällikkö Henkilöstö- ja hallintopalvelut

Päätöksen peruste

Kaupunginjohtajan viranhaltijapäätöksen 28.2.2023 § 8 mukaan konsernihallinnon vastuualuepäällikkö päättää alaisensa organisaation henkilöstövalinnoista.

Kuvaus

Rovaniemen kaupungin konsernihallinnon laki- ja hankintapalveluiden yksikössä on ollut avoimena lakimiehen virka. Lakimiehen keskeisiä tehtäväalueita ovat kaupungin teknisten palveluiden toimialan lakimiestehtävät ja tarvittaessa avustaminen muun kaupungin organisaation juridisissa tehtävissä sekä valitus-, kantelu- ja oikaisuvaatimusasioissa. Teknisten palveluiden toimialan lakimiestehtäviin sisältyy myös lakisääteinen kunnallisen pysäköinninvalvojan tehtävä, joka käsittää muun muassa pysäköinnintarkastajien toiminnan valvonnan sekä pysäköinnintarkastajien päätöksistä tehtyjen oikaisuvaatimusten käsittelyn. 

Virka on ollut haettavana 7.8.- 4.9.2023 ja 13.9.-22.10.2023. Määräajassa virkaan haki 12 hakijaa, joista 8 täytti kelpoisuusehdot. Virkaan haastateltiin kuusi hakijaa. Haastattelijoina olivat vt. kaupunginlakimies Hanna Haurinen, kaupungininsinööri Janne Alkki ja vt. toimialajohtaja Pertti Onkalo. 

Lakimiehen virkaan esitetään valittavaksi oikeustieteen kandidaatti Kirsi Alanne. Hän on suorittanut  oikeustieteiden kandidaatrin tutkinon vuonna 2008 pääaineenaan prosessioikeus.   

Alanteella on monipuolinen työkokemus kokemus erilaisista pysäköinninvalvontaan ja kiinteistöihin liittyvistä sekä lakimiestehtävistä noin 17 vuoden ajalta. Alanne toimii tällä hetkellä isännöitsijänä ja tämän tehtävän kautta hänellä on osittain kokemusta ja rajapintaa teknisen toimialan tehtäviin. Hän on lisäksi toiminut useita vuosia yksityisellä sektorilla pysäköinninvalvonnan eri tehtävissä ja tässä työssä osallistunut oikeusministeriön työryhmässä pysäköinninvalvontaa koskevan lainsäädännön uudistamiseen. Hän on lisäksi yrittäjänä hoitanut juridisia toimeksiantoja sekä yksityisten henkilöiden että yritysten lukuun. Haastattelujen perusteella Alanteen henkilökohtaiset ominaisuudet vastaavat hyvin nyt haettavana olevana olevan viran menestyksellisen hoitamisen kannalta eduksi katsottavia yhteistyö- vuorovaikutus ja neuvottelutaitoja ja hänellä on vaadittu suomen kielen hallinta.

Varalle esitetään valittavaksi oikeustieteen maisteri Mikko Lindroos. Hänellä on kokemusta teknisen toimialan tehtävistä ja kunnallishallinnosta sekä perehtyneisyyttä hallinto-oikeudellisiin asioihin.

 

Päätös

Valitsen oikeustieen kandidaatti Kirsi Alanteen avoinna olevaan lakimiehen virkaan esityksen mukaisesti 1.1.2024 alkaen. Varalle valitsen oikeustieteen maisteri Mikko Lindroosin. 

Virkaan valitun on toimitettava nähtäväksi hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan. 

Virassa noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Allekirjoitus

Vastuualuepäällikkö Antti Määttä

Organisaatiotieto

Henkilöstö- ja hallintopalvelut