§ 15 Tekoälykoulutuksen hankkiminen Gapps Oy:ltä

Lataa 

ROIDno-2023-3454

Päätöspäivämäärä

2.11.2023

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Päätöksen peruste

Koulutuksen tehtävät toteutetaan Google-ympäristössä. Siksi koulutustarve rajattiin järjestelmään, joka tukee sekä Workspace-käyttäjiä (Bard, Duet AI), pilvialustan käyttäjiä (Gen AI) että mahdollisesti myös Rovaniemen kaupungin oman koneopetetun foundation-mallin kehittämistä (Vertex AI).

Kartoituksen perusteella jo aiemmin AI-koulutuksia toteuttanut Gapps Oy osoittautui parhaiten valmistautuneeksi järjestämään räätälöidyn koulutuksen.

Kuvaus

Päätöksentekoon, tukipalvelujen kehittämiseen ja tietojärjestelmiin integroitujen tekoälyjen käytön kysyntä on lisääntynyt. 

Rovaniemen kaupunki pyysi Gapps Oy:ltä tarjousta tekoälyyn liittyvästä koulutuksesta, jossa perehdytään tekoälyn turvalliseen käyttöön ja mahdollisuuksiin. Koulutus sisältää ohjattua käytännön harjoittelua koulutusympäristössä ja koulutuksen jälkeen osallistujilla on valmiudet kokeilla ja soveltaa tekoälyä omassa työssä turvallisesti. Koulutus sisältää ennakko- ja palautekeskustelut tilaajan kanssa, ennakkokyselyn osallistujille, 2 tunnin koulutuksen, koulutusmateriaalit sekä koulutusympäristön valmistelun ja jakelun osallistujille. Työn aikana syntyy aineistoja, materiaaleja ja tiedostoja, joita voidaan hyödyntää työn aikana ja sen jälkeen.

Gapps Oy tarjoaa koulutusta hintaan 6750 € (alv 0). Hinta ei sisällä matkustus-, majoitus- eikä päivärahakustannuksia, vaan ne laskutetaan erikseen Gapps Oy:n hinnaston mukaisesti, jos työ edellyttää matkustamista.

Suorahankinnan peruste
Rovaniemen kaupungin pienhankintaohjeiden mukaan pienhankinnan voi suorittaa suorahankintana kilpailuttamatta, jos tavaran tai palvelun arvo on alle 10 000 € (alv 0%) ja yli 5 000 euron pienhankinnoista tulee tehdä
viranhaltijapäätös.

Hallintosäännön (kaupunginvaltuusto 19.6.2023, § 70) mukaan tietohallintojohtaja päättää keskitetyistä ICT-hankinnoista, alle 500 000 euron erillishankinnasta päättää kaupunginjohtaja, toimialajohtaja tai määräämänsä. Kaupunginjohtaja päätti 28.2.2023 (ROIDno-2023-250 Toimivallan delegoiminen konsernihallinnossa), että virkasuhteessa oleva yksikön esimies valtuutetaan päättämään alle 60.000 euron erillishankinnasta yksikön tai toimintayksikön talousarvioon varatun määrärahan sekä kaupunginhallituksen hyväksymän talousarvion täytäntöönpano-​ohjeen ja pienhankintojen menettelytapaohjeiden puitteissa.

 

 


 

 

 

Päätös

Päätän, että Rovaniemen kaupunki tilaa tarjouksen mukaisesti Gapps Oy:ltä GenAI-koulutuksen hintaan 6750 € (alv). 

Allekirjoitus

Tietohallintojohtaja Harri Ihalainen

Organisaatiotieto

Henkilöstö- ja hallintopalvelut