§ 66 Datakeskuksen perustamisen esiselvitys

Lataa 

ROIDno-2023-3455

Päätöspäivämäärä

6.11.2023

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja Elinvoimapalvelut

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 48 §.

Kuvaus

Datakeskuspalvelut nähdään potentiaalisena kasvua ja työllisyyttä vauhdittavana kehittämiskohteena Lapille ja Rovaniemelle. Datakeskuksen sijaintipaikkana Rovaniemi on kiinnostava alueen ympäristön vuoksi (kylmä ilmasto, vesistön läheisyys ja maaperän vakaus) mutta myös kasvavan globaalin turvallisuuspoliittisen ja taloudellisen merkityksen vuoksi. Datakeskuspalvelujen potentiaalisia hyödyntäjätahoja ja asiakkaita voisivat olla alueen energiayritykset, kaivosala, testaustoimintaa sekä muut nopeaa tiedonsiirtoa ja –kapasiteettia tarvitsevat toimialat.

Rovaniemi on käynnistänyt selvitystyön, jonka tarkoituksena on arvioida Rovaniemen kilpailutekijät nykyaikaiselle datakeskukselle, joka palvelisi tulevaisuudessa pohjoisen alueen tiedonsiirto- ja käsittelytarpeita. Selvitystyö toteuttaa erityisesti kaupunkistrategian 3. päätavoitetta.

Hycom Core Oy on tietoliikenneteknologiaan erikoistunut yritys, joka kehittää uutta tietoliikenneteknologiaa datakeskusten teknologiatarpeisiin. Yrityksen perustajilla on pitkä kokemus kansainvälisessä teknologiakehityksessä sekä yhteydet johtaviin datakeskusten ylläpitäjiin ja kehittäjiin. Hycom Core Oy tarjoaa Rovaniemen kaupungille konsultointia, jossa tehdään datakeskuksia koskeva markkina-analyysi Rovaniemen olosuhteet ja kilpailutekijät huomioiden sekä kontaktoidaan potentiaalisimpia globaaleja yrityskumppaneita yhteistyön kiinnostuksen kartoittamiseksi. Palvelun tuotoksena syntyy kirjallinen raportti datakeskusten markkinatilanteesta huomioiden Rovaniemen kilpailutekijät sekä arvio potentiaalisimmista yhteistyökumppaneista ja niiden mahdollisesta kiinnostuksesta Rovaniemen kaupungin kanssa toteuttavaan datakeskus-yhteistyöhön. 

Työn hinta ja laskutus

Hycom Core Oy tarjoaa työtä kokonaishintaan 9 800€ (alv. 0%). Hintaan lisätään voimassa oleva arvonlisävero. Työn tulee valmistua 15.12.2023 mennessä. Tämä tarjous aikatauluineen ei sisällä mahdollisia muita lisätöitä, vaan näistä tulee sopia erikseen tilaajan ja tarjoajan kesken.

Päätös

Päätän, että Rovaniemen kaupunki hankkii edellä esitetyn datakeskuksen perustamiseen liittyvän esiselvityksen Hycom Core Oy:ltä. Palvelun kokonaishinta on 9 800 € (alv. 0%). Hintaan lisätään voimassa oleva arvonlisävero. Hankinnasta laaditaan erillinen sopimus tilaajan ja palvelun tuottajan välillä. 

Allekirjoitus

Samppa Määttä

Organisaatiotieto

Elinvoimapalvelut