§ 67 Suorahankinnan jatkaminen asiakastyytyväisyyden mittaamisen kokeilussa

Lataa 

ROIDno-2022-4273

Päätöspäivämäärä

6.11.2023

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja Elinvoimapalvelut

Päätöksen peruste

Rovaniemen kaupungin hallintosääntö 48 §.
Rovaniemen kaupungikonsernin pienhankintaohje, kohta 4.6

Kuvaus

Rovaniemen kaupungin elinvoimapalveluiden toimialalla on ollut kokeilukäytössä Roidu Oy:n toteuttama asiakastyytyväisyyden mittaamisen palvelu. Kyseisen palvelun kokeilemiseen päädyttiin tehdyn markkinakartoituksen perusteella.  Hankintamenettely on kuvattu tarkemmin elinvoimapalveluiden toimialajohtajan viranhaltijapäätöksessä 11.11.2022 § 69. 

Alkuperäinen sopimus palvelun käytöstä on tehty 31.10.2022 alkaen 12 kuukauden ajaksi. Palvelujen testaus on saatu tässä ajassa toimialoilla alulle, mutta kokeilua halutaan vielä syventää, jotta voidaan nähdä sen todelliset hyödyt ja toiminnalliset ominaisuudet osana toimialan johtamisjärjestelmää. Muun muassa kaupungin organisaatiossa tapahtuneet muutokset sekä yllättävät henkilöstövaihdokset ovat hidastaneet kokeilun toteuttamista merkittävästi. Tästä syystä kokeilua on syytä jatkaa vielä 6 kuukauden ajan.

Rovaniemen kaupunkikonsernin pienhankintaohjeen mukaisesti palvelu voidaan ostaa suorahankintana, kun se ostetaan testi- tai pilottikäyttöön määräajaksi ja testaukseen valitun yrityksen valintaan on perustellut syyt. Tällöin on varmistettava hankintahinnan kohtuullisuus. Tämä tarkastelu on tehty aiempaa hankintamenettelyä edeltäneessä markkinakartoituksessa.

Rovaniemen kaupungin hallintosäännön 48 §:n mukaisesti toimialajohtaja päättää alle 500 000 euron erillishankinnasta.

Päätös

Päätän, että Rovaniemen kaupunki jatkaa Roidu Oy:n kanssa tehtyä sopimusta asiakastyytyväisyyden mittaamisen palvelun kokeilusta 1.11.2023 alkaen kuuden kuukauden ajan. Jatkosopimuksen arvo on 4957 euroa (alv 0%), edellisen sopimuksen hinnoittelun mukaisesti. 

Allekirjoitus

Samppa Määttä, vs toimialajohtaja

Organisaatiotieto

Hallintopalvelut