§ 11 Ympäristöasiantuntijan virkavalinta

Lataa 

ROIDno-2023-493

Päätöspäivämäärä

7.11.2023

Päätöksen tekijä

Palvelualuepäällikkö Tekniset palvelut

Päätöksen peruste

Rovaniemen kaupungin hallintosääntö § 53
Toimialajohtajan delegointipäätös 16.2.2021 § 27

Kuvaus

Rovaniemen kaupungin teknisten palveluiden toimialalla yhdyskuntatekniikan yksikössä on ollut avoinna ympäristöasiantuntijan virka. Virka on ollut julkisesti haettavana 14.9.2023 - 9.10.2023 klo 9 välisen ajan. Hakukuulutus julkaistiin kaupungin verkkosivuilla, Kuntarekry.fi -sivustolla ja TE-palveluiden verkkopalvelussa.

Ympäristöasiantuntijan viran kelpoisuusehtona on soveltuva korkeakoulututkinto. Eduksi katsotaan ymmärrys kunnallisen jätehuollon toimintaympäristöstä sekä aiempi kokemus kunnallishallinnosta.

Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää lisäksi hyviä vuorovaikutustaitoja, ratkaisukeskeistä asennetta ja itsenäistä työskentelyotetta sekä sujuvaa suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa. Tietotekninen osaaminen tulee tukea tiedon ja dokumentoinnin tuottamista, sujuvaa tiedonhankintaa sekä erilaisten selvitysten ja esitysten laadintaa.

Ympäristöasiantuntija hoitaa kunnallisen jätehuollon viranomaistoimintaa sekä kaupungin hallinnoimien pilaantuneiden maa-alueiden ja -maa-ainesten hallintaan liittyviä tehtäviä, joita ovat muun muassa:
asioiden valmistelu jätehuoltoviranomaiselle ja muille toimielimille
jätehuoltoon ja PIMA-asioihin liittyvien selvitysten laatiminen ja tiedonhallinta
jätehuoltotyöryhmän asioiden valmistelu ja sihteerin tehtävät
kunnallisen jätehuollon toimeenpano- ja asiantuntijatehtävät
pilaantuneiden maa-alueiden ja -ainesten hallinnan koordinointi
tiedottaminen ja asiakaspalvelu sekä vuorovaikutustoiminta.

Virkaa haki määräaikaan mennessä 14 henkilöä, joista 13 täytti viran kelpoisuusehdot. Haastatteluun kutsuttiin tehdyn ansiovertailun perusteella kolme hakijaa, jotka haastateltiin 25.10.2023. Haastattelussa arvioitiin hakijoiden soveltuvuutta ympäristöasiantuntijan virkaan esittämällä heille samansisältöiset haastattelukysymykset. Haastattelussa esitetyt kysymykset koskivat mm.  hakijoiden vuorovaikutustaitoja, motivaatiota, työskentelyotetta sekä heidän työhistoriaansa.

Hakemusten ja haastattelussa todetun soveltuvuuden sekä tehdyn ansiovertailun perusteella rakennustekniikan insinööri Maria Granholm täyttää parhaiten ympäristöasiantuntijan viran valintakriteerit. Haastattelun perusteella Granholmin voidaan todeta täyttävän erinomaisesti myös virassa tarvittavat henkilökohtaiset ominaisuudet. Hänellä on hyvät vuorovaikutus- ja tiimityöskentelytaidot. Hänellä on kokemusta haastavien asiakastilanteiden ratkaisemisesta ja motivaatiota kehittää työskentelyprosesseja. Hänellä on rakennustekniikan insinöörin lisäksi maanmittausinsinöörin tutkinto, josta voidaan katsoa olevan hyötyä ympäristöasiantuntijan viran hoitamisessa ja kehittämisessä. Granholmilla on myös laajat tietotekniset taidot. Nykyisissä työtehtävissään hän on vastannut laajasti pilaantuneiden maa-ainesten käsittelyyn ja hallintaan liittyvistä prosesseista sekä tehnyt yhteistyötä myös julkisten viranomaisten kanssa. Lisäksi hän on perehtynyt Rovaniemen kaupungin jätehuoltojaoston toimintaan ja ymmärtää kunnallisen jätehuollon toimintaympäristön kokonaisuuden. Hänellä on myös laajaa kokemusta selvitysten ja raporttien laadinnasta nykyisissä tehtävissään. 

Haastattelutyöryhmä ehdottaa, että ympäristöasiantuntijan virkaan valitaan rakennustekniikan insinööri Maria Granholm hakemuksensa, aiemman työkokemuksensa sekä haastattelussa antamansa kokonaisvaikutelman perusteella tehtävään soveltuvimpana hakijana. 

Päätös

Päätän valita ympäristöasiantuntijan virkaan rakennustekniikan insinööri Maria Granholmin. Viran täytössä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa. Virkavalinta on ehdollinen, Virkavalinta on ehdollinen, kunnes valittu on toimittanut hyväksyttävän työterveyshuollon antaman lausunnon.

Allekirjoitus

Markku Pyhäjärvi, palvelualuepäällikkö, tekniset palvelut

Organisaatiotieto

Hallintopalvelut