§ 38 Palvelualan toimialakoordinaattorin valintapäätös

Lataa 

ROIDno-2023-1058

Päätöspäivämäärä

10.11.2023

Päätöksen tekijä

Palvelualuepäällikkö Elinkeinot ja työllisyys

Päätöksen peruste

Palvelualuepäällikkö päättää alaisensa organisaation henkilöstövalinnoista niiltä osin, kun toimivalta ei ole yksikön esimiehellä (henkilöstöasioiden delegointi elinvoimapalvelut toimialalla 16.2.2021). 

Hakuasiakirjojen, niistä laaditun ansiovertailun ja suoritettujen haastatteluiden perusteella palvelualan toimialakoordinaattorin toimeen valitaan tradenomi Veli-Pekka Perätalo.

Perätalolla on tehtävään hyvät tiedolliset ja taidolliset valmiudet antava  soveltuva koulutus, ajantasaista kokemusta työllisyyden edistämisen kehittämishankkeesta sekä asiakas- ja työnantajayhteistyöstä. Perätalo on työskennellyt työllisyyden edistämisen kentällä ja tuntee työllisyyden palvelujärjestelmän sekä verkostot. Aiempien työtehtävien kautta Perätalo tuntee erityisesti palvelualan toimintaympäristön. Haastattelussa Perätalo osoitti syvällistä ymmärrystä hankkeen keskeisten tavoitteiden ja toimialakoordinaattorin olennaisten työtehtävien osalta. Haastattelu vahvisti myös käsitystä Perätalon vuorovaikutustaidoista. Perätalo täyttää myös muut tehtävässä onnistumisen edellytykset.   

 

Kuvaus

Rovaniemen kaupungin elinvoimapalveluissa, työllisyysyksikössä on ollut haettavana määräaikainen palvelualan toimialakoordinaattorin toimi Vauhtia ammattisiirtymiin ESR-hankkeessa 31.8.2026 saakka. Toimi oli haettavana sähköisesti osoitteessa www.kuntarekry.fi,​ Rovaniemen kaupungin nettisivuilla sekä TE-​toimiston sivuilla. Hakuaika alkoi 9.10.2023 ja päättyi 24.10.2023. Hankepäätös saatiin 7.11.2023.

Kelpoisuusvaatimuksena tehtävään on soveltuva korkeakoulututkinto tai ammatillinen tutkinto. Tehtävä edellyttää hyviä vuorovaikutustaitoja, kokemusta hanke- ja kehittämistyöstä sekä asiakas- ja työnantajayhteistyöstä. Eduksi katsotaan hyvä englannin kielen taito sekä työllisyyden edistämisen palvelujärjestelmän ja palvelualan tuntemus.

Tehtävään oli yhteensä 27 hakijaa, joista kaikki täyttivät toimen kelpoisuusehdon.  Haastatteluun valittiin 8 hakijaa hakuasiakirjojen sekä aiemman työkokemuksen ja koulutuksen perusteella. Haastattelut pidettiin 3.11.2023. Haastattelijana toimi Rovaniemen kaupungilta projektipäällikkö Joni Minkkinen, ja ryhmähankkeen muita toteuttajia edustivat projektipäällikkö/kehittämisen asiantuntija Heli Alaräisänen Lapin yliopistosta ja hankekoordinaattori/kehittäjäuraohjaaja Milla Vaarala Rovaniemen koulutuskuntayhtymästä. 

 

Päätös

Päätän, että palvelualan toimialakoordinaattorin määräaikaiseen toimeen 31.8.2026 saakka, valitaan tradenomi Veli-Pekka Perätalo. Aloitusajankohdasta sovitaan erikseen. Koeaika tehtävässä on 4 kuukautta tehtävän varsinaisesta aloituksesta. 

 

Allekirjoitus

Palvelualuepäällikkö Sanna Mäensivu

Organisaatiotieto

Elinvoimapalvelut