Sivistyslautakunta, kokous 23.11.2023

§ 120 Vaaranlammen monitoimitalon nimikilpailu

ROIDno-2023-3666

Valmistelija

  • Kai Väistö, palvelualuepäällikkö, kai.vaisto@rovaniemi.fi

Perustelut

Vaaranlammen monitoimitalon rakentaminen on käynnistynyt ja rakennuksen peruskivi muurataan 23.11.2023. Monitoimitalo valmistuu arvion mukaan syksyllä 2025. Peruskoulu, päiväkoti, neuvola, kirjasto, nuorisopalvelut ym. toimijat saavat eri ammattiryhmien palvelut samaan monitoimitaloon. Myös piha-alue ja lähiliikuntapaikat uudistetaan. 

Haemme nimikilpailulla selkeää nimeä monitoimitalolle rakennuksena. Uudelle monitoimitalolle halutaan löytää yhteisöllistä toimintatapaa kuvastava nimi, joka vahvistaa kokemusta yhteisestä tärkeästä paikasta. Nimikilpailu sitouttaa käyttäjäryhmiä, helpottaa hankkeesta viestimistä ja tuo näkyvyyttä rakennushankkeelle. Nimessä tulee huomioida myös rakennuksessa toimivat julkiset palvelut kokonaisuutena. 

Hankkeen suunnittelussa on ollut tavoitteena osallistaa koulun väkeä, oppilaiden huoltajia ja kaupunkilaisia mm. yhteisten tilaisuuksien avulla. Tähän liittyen kysymme asukkaiden mielipidettä myös monitoimitalon nimestä. 

Nimikilpailu käynnistetään tammikuussa 2024 ja siitä tiedotetaan kaupungin sähköisten kanavien kautta yhteistyössä kaupungin viestinnän kanssa.
Sivistyslautakunta nimeää työryhmän, joka valmistelee prosessia, arvioi nimiehdotusten soveltuvuutta ja käytettävyyttä sekä tekee esityksen sivistyslautakunnalle.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Antti Lassila, toimialajohtaja, antti.lassila@rovaniemi.fi

Sivistyslautakunta päättää järjestää Vaaranlammen monitoimitalon nimikilpailun ja nimeää valintaryhmän puheenjohtajan ja yhden jäsenen. Valintaryhmään kuuluvat varhaiskasvatuksen, koulutuksen ja vapaa-ajan palvelualuepäälliköt, kaupunginarkkitehti, kaupungin viestinnän edustaja ja Vaaranlammen monitoimitalon johtaja.

Päätös

Sivistyslautakunta päätti järjestää Vaaranlammen monitoimitalon nimikilpailun ja nimesi valintaryhmän puheenjohtajaksi Mari Jolangin ja jäseneksi Heikki Lindroosin.

Tiedoksi

Valitut, viestintä, Sami Oinas