§ 22 Asemakaavan laatiminen ja muuttaminen, Mellavaara

Lataa 

ROIDno-2023-2497

Päätöspäivämäärä

11.12.2023

Päätöksen tekijä

Kaavoituspäällikkö

Päätöksen peruste

Asemakaavalla tutkitaan liitekartassa osoitetulle alueelle matkailupalveluiden käyttötarkoituksia niin, että mahdollistetaan hakijan tavoitteet.

Kuvaus

Arctic Lapland Investment Oy on hakenut asemakaavan laatimista omistamalleen kiinteistölle 698-408-428-6 Mellavaarassa. Hakija on myös esittänyt asemakaavaa laadittavaksi osalle Rovaniemen kaupungin omistamaa kiinteistöä 698-408-619-0 kulkuyhteyden järjestämistä varten. Hakijan tavoitteena on mahdollistaa alueelle korkeatasoinen loma- ja elämysmatkailuun keskittyvä resort-alue. Hakija esittää kaavanlaatijaksi Arkkitehtitoimisto Jarmo Lokio Oy:tä.

Alueella on voimassa ranta-alueen osalta Lääninhallituksen 6.2.1979 vahvistama Mellalammen rantakaava, muilta osin alue on kaavoittamatonta aluetta.  

Asemakaavoituksen lähtökohtana on, että kaavan toteuttamisvastuu kadun ja muun yleisen alueen osalta siirretään maanomistajalle maankäyttö- ja rakennuslain 91 §:n mukaisesti.

Yhdyskuntasuunnittelun lautakunta on 22.8.2023 § 139 hyväksynyt käynnistämissopimuksen kaupungin ja hakijan välillä, sopimus on allekirjoitettu 3.11.2023.

 

Päätös

Kaavoituspäällikkö päättää käynnistää asemakaavan laatimisen ja muuttamisen 20.kaupunginosan Mellavaarassa. Asemakaavan tutkitaan alueen käyttötarkoituksia niin, että mahdollistetaan hakijan tavoitteet. Asemakaava ja -muutos saatetaan vireille sekä valmisteluvaiheen kuulemista varten yleisesti nähtäville. Asemakaavan hyväksyy kaupunginvaltuusto. Hakijalta peritään kaavoituskustannukset 6000 € sekä kuulutuskulut 300 €/ kuulutus. Kaavanlaatijaksi hyväksytään hakijan esittämä Arkkitehtitoimisto Jarmo Lokio Oy.

Allekirjoitus

Kaavoituspäällikkö Markku Pyhäjärvi

Organisaatiotieto

Tekniset palvelut