§ 92 Lapin lastenkulttuuriverkoston koordinaatiotehtävä

Lataa 

ROIDno-2023-3945

Päätöspäivämäärä

12.12.2023

Päätöksen tekijä

Palvelualuepäällikkö Vapaa-ajan palvelut

Päätöksen peruste

Tilaaja on toiminta-avustuksen myöntäjän antamat avustusehdot sekä koordinointityön luonteen huomioiden katsonut, että Enontekiön kunta on ainoa toimija, joka voi toimittaa hankinnan kohteena olevat Lapin lastenkulttuuriverkoston koordinointiin liittyvät palvelut. Saatu tarjous pitää sisällään kaikki työstä aiheutuvat kulut, yhteensä 12 577,00 euroa.

Kuvaus

Lapin lastenkulttuuriverkoston koordinointipalvelun hankinta

Lapin lastenkulttuuriverkostoon kuuluvat Enontekiö, Inari, Kemi, Kemijärvi, Keminmaa, Kittilä, Kolari, Muonio, Pello, Ranua, Rovaniemi, Salla, Savukoski, Sodankylä, Tornio ja Ylitornio. Verkoston keskeinen tavoite on edistää lasten ja nuorten kulttuuripalveluiden saavutettavuutta ja saatavuutta sekä paikallista ja alueellista yhteistyötä alueellaan. Verkoston osaamisalueita ovat sarjakuva ja lastenkulttuurin kehittäminen haja-asutusalueella. Lapin lastenkulttuuriverkosto toimii yhteistyössä valtiollisten, kunnallisten ja kolmannen sektorin toimijoiden kanssa. Moniammatillinen yhteistyöverkosto synnyttää uudenlaisia toimintatapoja ja tuo taide- ja kulttuuritoiminnan luontevaksi osaksi lasten hyvinvointia edistävää työtä.

Rovaniemen kaupunki on koordinoinut Lapin lastenkulttuuriverkostoa sen perustamisesta lähtien. Organisaatiossa tapahtuneiden henkilöstömuutosten johdosta kaupunki päätti luopua verkoston koordinoinnista 1.8.2023 alkaen ja luovuttaa koordinointivastuu vuoden 2024 alusta toiselle jäsenkunnalle. Verkoston jäsenille suunnatulla kyselyllä etsittiin verkoston sisältä työlle jatkajaa. Verkoston jäsenkunnista Enontekiö ilmoitti halukkuutensa ottaa verkoston koordinaatio vastuulleen. Lapin lastenkulttuuriverkosto jäsenet ovat ilmoittaneet suostumuksensa koordinaatiotyön siirtoon Enontekiölle 26.4.2023.

Koordinaatiovastuun siirtämisestä Enontekiölle on sovittu erikseen Lapin lastenkulttuuriverkoston päärahoittajan Opetus- ja kulttuuriministeriön edustajan kanssa 2.11.2023. Samalla on sovittu, että Rovaniemen kaupunki hallinnoi vuoden 2023 toimintaan saadun avustuksen alkuperäisen hakemuksessa esitetyn suunnitelman mukaisesti ja koordinointityön kokonaisuus ostetaan Enontekiön kunnalta 1.8.2023 alkaen.

 

Päätös

Hankitaan päätöksen perusteissa mainitut asiantuntijapalvelut Enontekiön kunnalta.

Organisaatiotieto

Vapaa-ajan palvelut