§ 41 Kotoutumisen ohjaajan valintapäätös. Vakanssi 87506001.

Lataa 

ROIDno-2023-3670

Päätöspäivämäärä

22.11.2023

Päätöksen tekijä

Palvelualuepäällikkö Elinkeinot ja työllisyys

Päätöksen peruste

Palvelualuepäällikkö päättää alaisensa organisaation henkilöstövalinnoista niiltä osin kuin toimivalta ei ole yksikön esimiehellä (henkilöstöasioiden delegointi elinvoimapalvelut toimialalla 16.2.2021).

Hakuasiakirjojen, haastattelun ja niistä laaditun ansiovertailun perusteella virkaan valitaan sosionomi (AMK) Heidi Pohtila. 

Pohtila täyttää tehtävän kelpoisuusvaatimuksen. Hänellä on tehtävään soveltuva koulutus. Hänen ansionsa vastaavat viran vaatimuksia.

Pohtilalla on aikaisempaa monipuolista ohjaus- ja neuvontatyön työkokemusta erilaisista tehtävistä yli 5 vuotta. Pohtilalla on myös käytännön työkokemusta ja osaamista pakolaistaustaisten asiakkaiden kanssa tehtävästä kotoutumista tukevasta ohjaus- ja neuvontatyöstä yli kaksi vuotta, josta noin 1,5 vuotta hakija on työskennellyt tehtävää vastaavissa tehtävissä. Pohtilalla on tuntemusta työtä ohjaavasta lainsäädännöstä, ja prosesseista. Hänellä on hyvin osaamista ja käytännön kokemusta muista kotoutumisen palveluista, verkostoista ja sosiaaliturvajärjestelmästä. Pohtila täyttää myös muut tehtävässä onnistumisen edellytykset. 

Kuvaus

Elinvoimalautakunta on perustanut kokouksessaan 27.9.2023 (86 §) työllisyyspalveluihin kaksi kotoutumisen ohjaajan toistaiseksi voimassa olevaa virkaa. 

Virat olivat haettavina sähköisesti osoitteessa www.kuntarekry.fi, TE-toimiston ja Rovaniemen kaupungin nettisivuilla. Hakuaika alkoi 12.10.2023 ja päättyi 29.10.2023. 

Viran kelpoisuusehtona oli tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto. Valinnassa eduksi katsottiin aikaisempi työkokemus ohjaus- ja neuvontatyöstä, työn kannalta keskeisten lainsäädännön ja prosessien tuntemus, kotoutumista tukevien palveluiden ja verkoston tuntemus ja sosiaaliturvajärjestelmän tuntemus. Arvostettiin myös kokemusta ryhmien kanssa työskentelystä. 

Lisäksi tehtävässä onnistuminen edellyttää oma-aloitteista ja itsenäistä työotetta, kykyä toimia joustavasti nopeasti muuttuvissa tilanteissa ja paineensietokykyä. Lisäksi eduksi katsotaan hyvät tiimissä ja verkostossa toimimisen taidot. Ajokortti tai oman auton käyttömahdollisuus on työtehtävien hoitamisen kannalta eduksi. 

Virkoja hakeneita oli 27. Hakijoista 19 hakijaa täytti viran kelpoisuusehdot. Hakijoista haastatteluun valittiin viisi (5) hakijaan hakemusasiakirjan, aiemman koulutuksen ja työkokemuksen  perusteella. Haastattelut toteutettiin 6.11.2023 ja 14.11.2023, ja haastattelijoina toimivat palvelualuepäällikkö Sanna Mäensivu ja koordinaattori Sari Martikainen.  

Päätös

Päätän, että kotoutumisen ohjaajan virkaan (vakanssinumero 87506001) valitaan sosionomi (AMK) Heidi Pohtila. Mikäli Pohtila on estynyt vastaanottamaan virkaa, varalle valitaan tradenomi (AMK) Ismail Khayre.  

Aloitusajankohdasta sovitaan erikseen. Virkaan valitun on ennen työn aloitusta esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan, joten tämä päätös on ehdollinen siihen saakka. Virassa noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa työn aloituspäivämäärästä alkaen.  
​ 

Allekirjoitus

Palvelualuepäällikkö Sanna Mäensivu

Organisaatiotieto

Elinvoimapalvelut