Kylien kehittämisjaosto, kokous 16.11.2023

§ 45 Rovaniemen kylien maisemanhoitohanke

ROIDno-2021-1523

Valmistelija

  • Anne Puroaho, alueellisten palvelujen päällikkö, anne.puroaho@rovaniemi.fi

Perustelut

Lapin AMK:n kanssa kumppanuussopimukseen perustuvan maisemanhoitohankkeen 2021-2023 mukaisesti on toteutettu kylien maisemanhoitosuunnitelmia ja käytännön toimia.
Kumppanuussopimuksen sovitut painopisteelueet ovat: 1) Kylien maisemasuunnitelmien toimeenpano, toimenpide-ehdotusten käytännön toteutus, 2) Maisemasuunnitelmien seuranta ja päivittäminen, 3) Uusien maisemasuunnitelmien laadinta.
Hankkeen toteuttajina ovat opiskelijat, joille tarjotaan opetussuunnitelman mukainen käytännönläheinen harjoittelupaikka liittyen raivaustöihin ja niiden työnjohtoon. Lisäksi opiskelijat tekevät kyläkohtaisia maisemanhoitosuunnitelmia opinnäytetöinään. Raivaustöissä merkittävässä roolissa on kylien oma talkooväki sekä mahdollisesti alueen eri keinoin työllistettävät henkilöt. Oppilaitoksen ja kyliin nimettyjen yhteyshenkilöiden kanssa on järjestetty yhteisiä sekä kyläkohtaisia tapaamisia, joissa on yhteisesti sovittu tulevat kohteet maisemanhoitosuunnitelmille ja raivaustöille.

Rovaniemen kaupunki maksaa opiskelijoille harjoittelujaksoista ja opinnäytetöistä solmitun kumppanuussopimuksen ja tehdyn työn mukaisesti. Tälle vuodelle hankkeen kustannuksiin on varattu yhteensä 27.750 euroa.
Lapin AMK:n yhteenveto maisemanhoitohankkeen toimista vuodelta 2023 liitteenä. Kolmen vuoden aikana toimia on kohdennettu eri puolille Rovaniemeä vuorotteluperiaatteella.

Kylien kehittämisjaosto on toivonut yhteistyölle jatkoa ja alustavan neuvottelun perusteella Rovaniemen kaupunki / Alueelliset palvelut ja Lapin ammattikorkeakoulu ovat sopineet yhteistyön jatkosta vuodelle 2024. Yhteistyötä on mahdollista jatkaa vuoden 2024 jälkeen, mikäli edellytykset sille säilyvät riippuen määrärahoista sekä osapuolten tahtotilasta. Rovaniemen kaupunki varaa yhteistyöhön vuodelle 2024 maksimissaan 28.000 euroa.

 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Anne Puroaho, alueellisten palvelujen päällikkö, anne.puroaho@rovaniemi.fi

Kylien kehittämisjaosto päättää, että kylien maisemanhoitohanketta jatketaan vuonna 2024 yhteistyössä Lapin AMK:n kanssa sille varatun määrärahan 28.000 euroa mukaisesti. 

Päätös

Kylien kehittämisjaosto päätti yksimielisesti esittelijän esityksen mukaisesti.


Muutoksenhaku

OIKAISUVAATIMUSOHJEET

Tähän päätöksen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa kuntalain 137 §:n mukaan tehdä:

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä

  • kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. 

Oikaisuvaatimus on toimitettava Rovaniemen kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä. 

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. 

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Kylien kehittämisjaosto

Kirjaamon yhteystiedot:

Postiosoite: PL 8216, 96101 Rovaniemi

Käyntiosoite: Osviitta asiointipiste, Koskikatu 19, Rovaniemi

Sähköpostiosoite: kirjaamo(at)rovaniemi.fi, 

henkilö- ja arkaluonteisia tietoja sisältävät sähköpostit osoitteesta: https://turvaposti.rovaniemi.fi osoitteeseen kirjaamo(at)rovaniemi.fi

Faksinumero: 016 322 6450

Puhelinnumero: 016 3221

Kaupunginkirjaamon aukioloaika: ma - pe kello 9 - 15

 

Paperisten asiakirjojen on oltava toimitettuna Osviitta asiointipisteeseen viimeistään määräajan viimeisenä päivänä kello 15:een mennessä.

Osviitta asiointipiste: ma - to kello 9.00 - 16.30, pe kello 9.00 - 15.30

Osviitan kesäaukiolo (kesä-heinäkuu): ma - to 9.00 - 16.00; pe 9.00 - 15.00

 

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon haetaan oikaisua

  • miten päätös halutaan oikaistavaksi 

  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero.

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Oikaisuvaatimuksen maksu

Oikaisuvaatimuskäsittely on maksutonta.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Rovaniemen kaupungin kirjaamosta.

Pöytäkirjan allekirjoitus- ja tarkastuspäivä sekä pöytäkirjan yleiseen tietoverkkoon nähtäväksi vientipäivämäärä on esitetty kunkin pöytäkirjan allekirjoitussivulla.

Asianosaiselle lähetettyyn otteeseen on merkitty päätöksen lähettämispäivä ja -tapa.