§ 238 Tutkimuslupa / Anne Posti

Lataa 

ROIDno-2023-4035

Päätöspäivämäärä

18.12.2023

Päätöksen tekijä

Palvelualuepäällikkö Varhaiskasvatus

Kuvaus

Anne Posti toimii Itä-Suomen yliopistolla teknisen käsityön ja teknologiakasvatuksen yliopisto-opettajana ja väitöskirjatutkijana. Työssään hän opettaa teknistä käsityötä mm. varhaiskasvatuksen opettajaopiskelijoille. Tällä hetkellä hän työstää väitöskirjan ensimmäistä osatutkimusta Pohjois-Karjalan kulttuurirahaston tuella. Anne Posti hakee tutkimuslupaa kyselytutkimuksen lähettämiseen Rovaniemen päiväkotien varhaiskasvatuksen opettajille, sosionomeille ja lastenhoitajille.  Tutkimuksen aiheena on varhaiskasvatuksen käsityö ja teknologiakasvatus.

Osatutkimuksen tavoitteena on määritellä mitä varhaiskasvatuksen käsityö lapsiryhmissä työskentelevien mielestä on ja miten opetus toteutuu. Tutkimuksessa selvitetään myös teknologiakasvatuksen ulottuvuutta ja sitä, miten se ilmenee käsityötä opetettaessa. Tarkastelussa ovat myös oppimisympäristöt, materiaalit ja välineet.

Tutkimus toteutetaan lähettämällä kysely Rovaniemen varhaiskasvatuksen lapsiryhmissä työskenteleville varhaiskasvatuksen opettajille, sosionomeille ja lastenhoitajille tammi-helmikuun aikana 2024.

Tutkimustyötä ohjaavat käsityötieteen professori Sirpa Kokko, matematiikan pedagogiikan yliopistonlehtori, dosentti Lasse Eronen sekä varhaiskasvatuksen professori Päivi Pihlaja.  

 

Päätös

Anne Postille myönnetään em. tutkimuslupa. Tutkimuksessa on noudatettava henkilötietolain ja julkisuuslain säännöksiä. Tutkimuksen toteuttamisesta on vielä erikseen sovittava ko. yksiköiden esimiesten kanssa.

Tutkimuksesta tulee toimittaa yksi kappale Rovaniemen kaupungin sivistyslautakunnan käyttöön ja se on lähetettävä sähköisesti osoitteeseen riitta.halonen@rovaniemi.fi.

Allekirjoitus

Tarja Kuoksa, palvelualuepäällikkö

Organisaatiotieto

Varhaiskasvatuspalvelut