§ 239 Tutkimuslupa / Suvi Ylönen

Lataa 

ROIDno-2023-4090

Päätöspäivämäärä

18.12.2023

Päätöksen tekijä

Palvelualuepäällikkö Varhaiskasvatus

Kuvaus

 

Hankevastaava Suvi Ylönen Niilo Mäki Instituutista hakee tutkimuslupaa LUVAKA-hankkeeseen liittyvän tutkimuksen tekemiseen.

LUVAKA-hanke on Niilo Mäki Instituutin toteuttama ja Opetushallituksen rahoittama hanke (2023-2024), jossa toteutetaan digitaalinen kyselytyökalu varhaiskasvatuksen henkilöstölle. Työkalun avulla voidaan kartoittaa kielellisten taitojen ja lukivalmiuksia tukevan toiminnan ja ympäristön toteutumista varhaiskasvatuksen yksiköissä. Kyselyn osa-alueet koskevat varhaiskasvatuksen ympäristöä, toimintaa, materiaaleja, lasten osallisuutta, monikielisyyttä, yhteistyötä ja arviointia. Kyselyyn vastaavat varhaiskasvatuksen yksikön työntekijät. Tutkimus koskee kyselytyökalun pilotointivaihetta, johon osallistuvat päiväkodin johtajat ja heidän johtamat varhaiskasvatuksen yksiköt. Pilotin tavoitteena on arvioida ja kehittää kyselytyökalua sekä kerätä normiaineisto.

Pilotti aineiston keruu ajoittuu 1.1.-31.3.2024 väliselle ajalle.

Aineisto kerätään digitaalisella kyselyllä. Kyselyn linkki välitetään rekrytointi sähköpostissa. Sähköpostin yhteydessä tutkittavia tiedotetaan tutkimuksesta, siihen osallistumisesta ja tutkittavan oikeuksista.

Tutkimukseen osallistutaan vastaamalla digitaaliseen kyselyyn Lukeva varhaiskasvatus -kyselytyökalun kautta. Työkalu ohjaa ensin päiväkodin johtajille suunnattuihin kysymyksiin, joihin vastaaminen kestää 2-3 minuuttia. Tämän jälkeen johtaja pääsee jakamaan kyselyn sähköisesti varhaiskasvatuksen yksiköiden työntekijöille ja perhepäivähoitajille. Kyselyyn vastaaminen kestää 15-30 minuuttia. Osallistuja vastaa kyselyyn yhden kerran.

Tutkimuksen tekijät ja yhteystiedot
Suvi Ylönen, hankevastaava, suvi.ylonen@nmi.fi , p. 040 665 1104
Eveliina Paananen, projektisuunnittelija, eveliina.paananen@nmi.fi , p. 044 055 7605
Mika Haapoja, IT-suunnittelija, mika.haapoja@nmi.fi , p. 044 978 4365

 

Päätös

Suvi Ylöselle myönnetään em. tutkimuslupa. Tutkimuksessa on noudatettava henkilötietolain ja julkisuuslain säännöksiä. Tutkimuksen toteuttamisesta on vielä erikseen sovittava ko. yksiköiden esimiesten kanssa.

Tutkimuksesta tulee toimittaa yksi kappale Rovaniemen kaupungin sivistyslautakunnan käyttöön ja se on lähetettävä sähköisesti osoitteeseen riitta.halonen@rovaniemi.fi.

Allekirjoitus

Tarja Kuoksa, palvelualuepäällikkö

Organisaatiotieto

Varhaiskasvatuspalvelut