§ 43 Yrityskehittäjän valintapäätös

Lataa 

ROIDno-2023-2831

Päätöspäivämäärä

27.11.2023

Päätöksen tekijä

Palvelualuepäällikkö Elinkeinot ja työllisyys

Päätöksen peruste

Palvelualuepäällikkö päättää alaisensa organisaation henkilöstövalinnoista niiltä osin, kun toimivalta ei ole yksikön esimiehellä (henkilöstöasioiden delegointi elinvoimapalvelut toimialalla 16.2.2021).

Hakuasiakirjojen, niistä laaditun ansiovertailun ja suoritettujen haastattelujen perusteella yrityskehittäjän avoimeen vakanssiin valintaryhmä esittää valittavaksi hallintotieteiden kandidaatti Veijo Rauhalan. Rauhalalla on yrityskehittäjän työhön hyvät tiedolliset ja taidolliset valmiudet antava koulutus. Hakijalla on vahvat tiedot ja taidot taloudesta sekä yritystoiminnan kehittämisestä. Hän osaa tehdä erilaisia taloussimulaatioita ja vertailla eri yhtiömuotoja. Hakija tuntee hyvin yrittäjien ohjaukseen ja neuvontaan liittyviä haasteita ja mahdollisuuksia pitkän kouluttajakokemuksen kautta. Hakija on myös osallistunut yksittäisten yritysten konsultointiin. Hakija omaa merkittävää kansainvälistä työkokemusta ja sitä kautta hyvät valmiudet kansainvälisten asiakkaiden palvelemiseen.

Kuvaus

Elinkeinot ja työllisyys -palvelualueella on ollut haettavana yrityskehittäjän toistaiseksi voimassa olevaa tehtävä. Toimi oli haettavana 6.10.2023 alkaen ja hakukuulutus oli nähtävillä sähköisesti osoitteessa www.kuntarekry.fi,​ Rovaniemen kaupungin nettisivuilla sekä TE-​toimiston sivuilla. Hakuaika alkoi 6.10.2023 ja päättyi 31.10.2023. Rekrytointi toteutettiin anonyymina rekrytointina.

Yrityskehittäjän kelpoisuusehtona oli soveltuva korkeakoulututkinto ja kokemus elinkeinojen kehittämisestä. Tehtävä edellyttää monipuolista osaamista: elinkeinoelämän ja yritystoiminnan tuntemusta, hyviä vuorovaikutus- ja neuvottelutaitoja, sujuvaa suullista ja kirjallista englannin kielen taitoa, kykyä sopeutua muuttuviin tilanteisiin ja tulla toimeen vaativien asiakkaiden kanssa sekä vahvaa sitoutuneisuutta tulokselliseen ja itsenäiseen työhön. Eduksi katsotaan kannattavuus-, investointi- ja rahoituslaskelmien syvällisen osaamisen ja kokemuksen sekä tuloslaskelman ja taseen simulointitaidot.

Toimeen määräajassa hakeneita oli 32, joista toimen kelpoisuusvaatimuksen täytti 22 hakijaa. Haastatteluun valittiin neljä hakijaa hakuasiakirjojen sekä aiemman työkokemuksen ja koulutuksen perusteella. Haastatteluun valittiin hakijat, joilla oli aiempaa työkokemusta ja osaamista laskentatoimesta sekä yritystoiminnan käynnistämiseen ja kehittämiseen liittyvästä neuvontatyöstä.

Haastattelut pidettiin 13.-15.10.2023 ja niihin osallistui 3 hakijaa. Yksi valituista ilmoitti ennen haastattelua keskeyttävänsä hakuprosessin. Haastattelijoina toimivat alueellisten palveluiden päällikkö ja Business Rovaniemen lähiesihenkilö Anne Puroaho, sekä yrityskehittäjät Marko Merkkiniemi ja Matti Impiö.

Päätös

Päätän, että yrityskehittäjän toistaiseksi voimassa olevaan toimeen valitaan hallintotieteiden kandidaatti  Veijo Rauhala. Aloitusajankohdasta sovitaan erikseen. Tehtävässä noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa työn aloituspäivämäärästä lukien.

Allekirjoitus

Palvelualuepäällikkö Sanna Mäensivu

Organisaatiotieto

Elinvoimapalvelut